Els cinc combois de la Creu Roja Andorrana van entregar 79 tones d’ajuda humanitària a Ucraïna

A través de les diferents campanyes realitzades al llarg de l’any, l’entitat va poder recaptar més de 79 tones d’ajuda humanitària que es van destinar al poble ucraïnès, que encara pateix les conseqüències del conflicte bèl·lic.  

Fotos: Creu Roja Andorrana

El lliurament de l’ajuda ha estat possible gràcies a la col·laboració de la societat andorrana que ha donat de manera desinteressada gran part del material que s’ha portat a Ucraïna, a través dels diferents combois que han sortit del país entre els mesos de març i agost, així com per la campanya engegada per la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja per recaptar fons i sumar-los a la causa. Aquesta acció va permetre recaptar 143.982,44 euros que es van destinar al poble ucraïnès.

La implicació  de les diverses associacions que hi ha al Principat, començant pel Consolat i la comunitat d’ucraïnesos residents al país, fins als donatius d’empreses i comerços particulars, han estat de gran importància per aconseguir les 79 tones d’ajuda humanitària amb les quals l’entitat dona per finalitzades les accions per Ucraïna, fins al moment.

Cal destacar que el suport dels més de 150 voluntaris de la Creu Roja Andorrana va ser fonamental perquè es pogués dur a terme la recollida del material i el seu posterior emmagatzematge, logística i distribució en el país de destí. Encara alguns voluntaris ucraïnesos residents al país, continuen oferint ajuda als ucraïnesos que van arribar fa uns mesos a Andorra  i que encara es troben amb algunes dificultats amb l’idioma, problemes administratius o recerca de feina.

Si bé, la campanya de recollida de material de primera necessitat per a Ucraïna ha finalitzat per part de la Creu Roja Andorrana, amb l’enviament del cinquè comboi, Andorra Solidària i altres associacions continuen donant suport, sobretot emocional, a tots els refugiats al país.