Els jardins de la Casa Pairal es van omplir de màgia per rebre Nadal

Per primera vegada, la parròquia d’Ordino va dur a terme la tradicional encesa de llums de Nadal als jardins de la Casa Pairal, que va anar acompanyada d’una ballada a càrrec de l’esbart Valls del Nord, que el mateix dia va estrenar nova coreografia, sobre la llegenda de Tristaina, així com un nou vestuari.

Fotos: Noelia Farias

Quan va acabar l’espectacle, els membres de l’esbart van donar la bola de llum al cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, per il·luminar tot el poble. En finalitzar l’acte,  la corporació comunal va recórrer els carrers per saludar i conversar una mica amb els paradistes, que es van mostrar molt contents de rebre aquesta visita.

Xocolata calenta i coca

Per passar el fred, els assistents van poder gaudir d’una xocolata calenta i del repartiment de coca, que també va tenir lloc durant l’espectacle.

Mesures de seguretat

Des de l’àrea de Cultura, abans d’entrar a l’espectacle van demanar als assistents el passaport Covid-19 per tal de complir amb totes les mesures de seguretat impulsades pel ministeri de salut. A causa de les noves restriccions i l’augment de contagis per la Covid-19, els dies següents el comú  va haver de suspendre l’espectacle musical programat en el marc de l’Ordino Clàssic “Un conte de Nadal”.

Ventall d’activitats

Enguany, el comú ordinenc ha programat més d’una vintena d’activitats nadalenques per a tots els públics, entre les quals destaquen: l’encesa de llums d’un arbre de Nadal amb dibuixos elaborats per infants de la parròquia, la presentació de l’espectacle “El Trecanous”, la cerca del Tió, diferents tallers, i la representació de l’Ossa, entre d’altres.

Christmas Village

La fira Christmas Village va tornar als carrers de la parròquia, del 3 al 8 de desembre. La novetat d’enguany va ser l’ampliació dels espais i el nombre de parades. Hi va haver un total de 25 casetes a l’aire lliure i altres 9 repartides dins de l’Era d’Ordino. L’oferta va ser molt diversa, des de joies, artesanies, roba, melmelades i productes de quilòmetre zero.

Pel que fa al balanç d’aquesta nova edició va ser molt positiu, segons va destacar la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, qui, a més a més,  va ressaltar que van visitar diàriament el mercat al voltant de 1.200 persones, gràcies a l’ús del passaport Covid.