(+Fotos) ‘Emocions Heroiques’ a la Fada Ignorant

Un total de dotze obres conformen la sèrie fotogràfica de Núria Moreno Cendrós, basada en figures icòniques del món del còmic. La mostra posa en relleu les emocions que els superherois, superheroïnes i antiherois provoquen a l’autora.

Fotos: Noelia Farias

Es tracta d’una mostra fotogràfica que apel·la a diversos superherois i heroïnes popularitzats a través del còmic i del cinema. Personatges que han esdevingut el referent social de l’heroi contemporani. Persones amb força i valor sobrehumans aliens als neguits de la vida dels mortals.

A través del joc de posar en situacions quotidianes a conegudes figures del còmic, l’artista proposa una relectura dels clixés atribuïts a l’heroïcitat. La força, el dolor, la tendresa, l’amor i el joc són, entre d’altres, els àmbits on Moreno Cendrós ubica aquesta heroïcitat, dotant els personatges d’un caire més humà.

La idea de l’exposició va néixer quan la Núria es va adonar que al seu armari hi havia una gran col·lecció de samarretes de Wonder Woman, Avengers Civil War, Superlópez, entre d’altres, tots superherois, superheroïnes, i fins i tot, antiherois. Com, des del seus inicis, va treballar les emocions, l’artista es va preguntar de quina manera podria reinterpretar aquests personatges a través de les seves emocions, deixant-se portar pel que les diferents figures li transmetien. La intenció de l’autora va ser descobrir per què tenia algunes icones i no d’altre, així com també descobrir des de quan aquest tipus de samarretes van començar a guanyar terreny entre pantalons i camises.

Segons Moreno Cendrós, tots som en aquest món “herois de les nostres emocions, del nostre dia a dia, i de nosaltres mateixos”. Per això, la voluntat de la sèrie fotogràfica va ser mostrar el dia a dia de les nostres emocions. La Wonder Woman es caracteritza per la veritat, però “la veritat realment ens fa lliure o ens lliga encara més?”, es pregunta l’artista. Considero que “tots som Superlópez, un antiheroi, molt pocatraça, però que representa la nostra vida, on sempre volem estar arreglant una mica tot”, va assenyalar la fotògrafa.

Les dotze obres que formen part de la mostra estan treballades a partir de fotografies amb retoc digital, realitzades per l’artista, que en alguns casos va apel·lar al muntatge amb tal d’aconseguir l’objectiu final de la peça i poder transmetre l’emoció que volia representar.

Tot coincidint amb la data de l’aniversari de la Fada Ignorant –va ser un 19 de gener–, cada 19 dies, les obres van rotant. S’hi exposen tres de gran format de 50×50, mentre que la resta en dimensions de 20×20.

Gaudeix de totes les fotos de l’esdeveniment aquí:

Emocions heroiques de Núria Moreno