Empoderament i experiències personals, algunes de les claus del primer llibre d’Itziar Castro

Itziar Castro és actriu, cantant, productora, directora i ara també escriptora i autora del llibre “Con el Corazón por delante”. Aquesta és una publicació que parla de l’amor, del desamor, del feminisme, i de les seves experiències personals, que la van marcar i que va decidir explicar, però sempre amb un toc d’humor i d’ironia.

Fotos: Josep Segura

El passat dimarts, dia 21 de setembre, l’actriu catalana va arribar acompanyada de la seva col·lega andorrana, Clàudia Riera, amb qui va dur a terme la presentació del seu llibre, a l’Hotel Rosaleda d’Encamp, que va comptar amb la participació d’una vintena de persones i la presència de la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva, i la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallares.

Segon va comentar Castro, ella escriu poemes des de sempre i, si bé ha escrit i produït peces teatrals i curtmetratges, aquest és el seu primer llibre, que ha vist la llum en la pandèmia. “Con el Corazón por delante” és una obra que mostra l’esperit creatiu de l’artista a través d’escrits en forma de poemes, acompanyats de fotos d’ella mateixa, on posa la mirada en diferents qüestions i experiències pròpies com ara el feminisme, el bullyng, la igualtat, l’educació, la valentia i l’empoderament personal, entre tantes altres coses. L’autora ho va presentar com una autobiografia personal que reflecteix un treball de molts anys. Molts dels seus poemes els podem escoltar recitats per la polifacètica catalana, ja que porten un codi QR que va adjunt a alguns d’ells. “Despullo la meva ànima i te la lliuro juntament amb el meu cor”, expressa l’autora en la sinopsi del llibre. Per això, el títol de la seva publicació respon a la seva forma de ser i d’actuar, ja que, segon explica l’escriptora, tot el que fa, ho fa amb el seu cor, sigui per bé o per a mal. La publicació ha estat editada pel segell Martínez Roca, de l’editorial Planeta, i els poemes van acompanyats d’il·lustracions de Gisela Navarro i fotografies pertanyents a Cecilia Fimia i a la mateixa autora.

 

asf 2021