Encamp lliura els guardons del Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror

La Marta Casas va guanyar en la categoria adults de la tretzena edició del Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp, organitzat pel servei biblioteques de la parròquia. Enguany, hi van participar 92 relats entre quatre categories diferents.

Fotos: Nelly Dedea

El passat 15 de desembre, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va encapçalar l’acte de lliurament dels premis, en una cerimònia que va tenir lloc a la biblioteca d’Encamp. “Veure com any rere any es consolida una cita en català al calendari dels certàmens literaris” és motiu de satisfacció, a més a més, cal remarcar “la vocació molt participativa (del concurs), perquè engloba gent de totes les edats”, explicava la cònsol.

Enguany, el jurat va estar format pels escriptors Iñaki Rubio, Núria Gras i Elisabeth Zorita, que van posar en relleu l’àmplia participació femenina, especialment en les categories infantil, cadet i joves, així com la qualitat creativa de les narracions presentades.

En la categoria infantil, Meritxell-Chantal Micó Salas, autora del conte ‘El barret negre’, es va emportar el primer premi, mentre que Jazmira Bralo González va fer el mateix en la categoria cadet, després de presentar el conte ‘Un món en el qual podem estar junts’.

‘Al peu de la lletra’, d’Aina Ortega Boronat, va rebre la màxima distinció de la categoria joves, mentre que, finalment, Marta Casas Soler, creadora del conte ‘L’aura’, va ser la més destacada entre els escriptors adults.

Laura Mas va felicitar els participants, no només pel seu potencial literari, sinó també per la seva contribució a l’enriquiment de la llengua catalana.