Epizen, una nova icona per al comerç i l’oci d’Andorra

A finals d’any és previst que comenci a funcionar Epizen, un nou centre comercial situat a Sant Julià de Lòria, a la carretera general CG1 entre la localitat laurediana i la frontera hispano-andorrana. El projecte reconverteix una superfície comercial històrica en un nou lloc de referència que vol esdevenir una icona per al comerç i l’oci a Andorra. Un nou espai emblemàtic que farà vibrar el visitant tant de dia com de nit, fent realitat una experiència d’avantguarda en els sectors retail i de l’oci aplegant en una mateixa ubicació els worldwide best in class de totes les categories.

L’edifici que ocupa Epizen ha estat concebut de manera que s’utilitzen les seves formes per crear una marca que inspiri i mobilitzi als ciutadans, visitants i empresaris. Una marca global, fresca i amb una personalitat pròpia capaç d’adaptar-se a les necessitats que oferirà el nou centre comercial.

El nou espai comptarà amb dues plantes soterrades de pàrquing i aprofitant l’alçada disponible hi haurà una planta intermèdia per a una àrea logística i oficines. A la tercera planta, aprofitant la rampa que actualment disposa l’edifici, hi haurà un altre pàrquing, que juntament amb la zona exterior de l’entrada principal permetran fins a 1.100 places d’aparcament, 40 de les quals disposaran de carregadors elèctrics.

El projecte preveu també la certificació LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). En aquest sentit, l’edifici complirà els estàndards òptims d’eficiència i responsabilitat energètica i s’integrarà en l’entorn natural propi de la zona. Rodejat de muntanyes, l’edifici comptarà amb una coberta amb vistes a un skyline únic i excepcional. Un espai a l’aire lliure que esdevindrà l’avantsala del paisatge natural que s’observa des de la planta més alta de l’immoble. Aquesta planta s’ha concebut amb zones de restauració i espais flexibles que complementaran l’oferta del centre segons les necessitats i les diferents estacions i moments de l’any a través de zones enjardinades, esdeveniments, activitats esportives i culturals, cinema, exhibicions, concerts, gastronomia, mercadets i tota mena d’ofertes i serveis d’oci, lleure i entreteniment, així com lockers per a la recollida de compres realitzades a través de comerç electrònic.

El nou edifici facilita la mobilitat pel seu interior amb l’objectiu de generar moviment entre les diferents plantes i espais. S’unifica i potencia la comunicació vertical amb l’ampliació de trams de rampes mecàniques i ascensors a tots els pisos, des del soterrani fins a la coberta, creant un únic recorregut clar i continu a totes les àrees del centre: pàrquings, botigues i coberta. Pel que fa a la mobilitat externa, Epizen disposarà d’un servei de bus shuttle gratuït per al trasllat d’empleats i clients entre les parròquies centrals, Sant Julià i el mateix centre comercial.