Escaldes-Engordany recupera les Jornades Tèxtils i de Puntaires

Després que la pandèmia del coronavirus obligués a ajornar l’activitat, el comú escaldenc va apostar per revifar les Jornades Tèxtils i de Puntaires, que enguany es van dur a terme entre els dies 13 i 16 d’octubre.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany/Jonathan Gil

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany va obrir el teló de les XIII Jornades Tèxtils i de Puntaires, amb la inauguració dels treballs dels alumnes del Taller tèxtil i de vidre, el passat 13 de setembre. Al mateix indret, però l’endemà, les artistes convidades Montserrat Durant Muntadas, Francesca Poza, Cristina Vallejo i l’Associació de Puntaires de les Comarques de Girona prendrien el testimoni en exposar-hi les seves creacions, que hi romandran visibles per al públic fins al 17 de novembre.

En el marc de les jornades, la mateixa Cristina Vallejo, va protagonitzar la xerrada-demostració ‘ELSUR, noves mirades’ al CAEE, mentre que la Francesca Poza es va desplaçar al Taller tèxtil i de vidre per a presentar ‘Tapís poètic’, una activitat de format reduït en què van participar una desena de dones. L’andorrana Emma Regada, instants més tard, hi va oferir el taller creatiu ‘Filorama’, en què els infants van poder treballar amb llana i perles de vidre, per deixar la porta oberta perquè la Montserrat Duran Muntades, el dissabte 15, hi presentés la conferència ‘Tèxtil + Vidre. Una suma màgica’.

Enguany, el comú de la setena parròquia va fer que les Jornades Tèxtils i de Puntaires sortissin al carrer, més concretament a la plaça de les Pubilles, com una manera d’atansar la cultura al barri. Aquest lloc va ser escenari de dues sessions del taller ‘La Valira’, a càrrec de l’Associació de Puntaires de les Comarques de Girona i de dues funcions de l’espectacle ‘Entreteixits’, de la Meri Rabassa.