Escaldes organitza una caminada per celebrar el dia internacional de la Gent Gran

La Llar de Jubilats del comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat una caminada per celebrar el dia internacional de la Gent Gran. La iniciativa pretén visibilitzar el col·lectiu i promoure l’activitat física per afavorir la qualitat de vida de la població i els espais de trobada. A més, segons indiquen des de la corporació també suposa un pas més cap a la normalitat després de l’aturada de l’activitat arran de la irrupció de la Covid-19.

Per: ANA · Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany/Noelia Farias

Des del comú recorden que abans de la pandèmia la Federació de la Gent Gran d’Andorra organitzava un berenar i ball amb motiu de la diada del col·lectiu, però tot i la bona evolució de la situació sanitària, encara no es pot recuperar la tradició. Per aquest motiu la corporació escaldenca ha apostat per celebrar amb un format inusual, evitant aglomeracions i complint amb totes les mesures.

La jornada, que s’ha celebrat aquest matí, ha aplegat més d’una trentena de participants que han pogut elegir entre dos circuits depenent de la seva condició física: un de tres quilòmetres i que segueix els punts de la Jorma i un altre de dos quilòmetres i amb menys desnivell. La caminada ha anat precedida d’una sessió d’escalfament i ha acabat amb un aperitiu a la terrassa de la Llar de jubilats.

La voluntat de l’administració comunal és promoure el benestar físic i mental de les persones grans a través de l’esport i la creació d’espais de socialització. En aquest sentit, des de la Llar de jubilats d’Escaldes posen en relleu que la gent gran són persones que sumen dins de la societat i que tenen el seu paper actiu.