10a Calçotada Popular a Escaldes-Engordany

Malgrat l’actual situació de crisi sanitària, la Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany va celebrar, el passat diumenge, dia 15 de febrer, la tradicional calçotada de la parròquia. En aquesta desena edició es van preparar més de 6.000 calçots, equivalents a 500 racions.

Fotos: Agència ANA · Comú d’Escaldes-Engordany

Calçotada popular organitzada per la Unió Proturisme d'Escaldes-Engordany.

La recollida de la vianda es va poder realitzar a peu i en vehicle, versió Stop  Lab, des del migdia, a l’aparcament Nacions Unides d’Escaldes-Engordany. Malgrat les mesures de seguretat sanitària, el president d’Unió Proturisme, Jaume Ambor va destacar el bon acolliment dels escaldencs i andorrans. A més, va ressaltar que, enguany, la quantitat de calçots va ser menor a la d’edicions anteriors, on es preparaven més de 8.000 unitats. Al principi, s’havia plantejat que el públic pogués gaudir de la seva ració en diferents taules, que estarien disponibles a l’aparcament, el mateix diumenge, sempre seguint les mesures de seguretat sanitària establertes pel ministeri de Salut, no obstant això, es va optar per la versió Stop Lab, va explicar el president d’Unió Proturisme. Entre els assistents va destacar la participació del Cap de Govern, Xavier Espot i el conseller comunal, Miquel Aleix.

Calçotada popular organitzada per la Unió Proturisme d'Escaldes-Engordany.

També, Ambor va afirmar que la celebració va ser tot un èxit i va ressaltar que la tradició no s’ha de perdre, malgrat les circumstàncies actuals. Cal ressaltar que, la parròquia d’Escaldes-Engordany celebra la calçotada des de fa una dècada. L’edició 2021, la va celebrar de manera conjunta amb el Comú d’Andorra la Vella.