Més de 1.500 persones al Canòlich Music Festival

La cinquena edició del Canòlich Music Festival, aquest any integrat a Explòria, va reunir més de 1.500 persones a Sant Julià de Lòria, moltes d’elles procedents de Catalunya i d’altres punts d’Espanya.

La darrera jornada va viure una emotiva eucaristia a ritme de gòspel, amb una assistència rècord. El grup català Gòspel Viu, tot un referent del gènere tant a Catalunya com a l’estat espanyol, va oferir una interpretació de peces clàssiques, de jazz, blues i soul.

En total van ser 10 grups, entre els quals els anglesos Andy Hunter i LZ7. En aquests cinc anys de festival, el Canòlich Music s’ha convertit en tot un referent entre els festivals de música cristiana, amb participants de totes les edats, encara que la mitjana era prou jove. En total, més de 1.500 persones es van aplegar al festival, a més de les que ho van seguir en directe per la ràdio i la televisió.

Mossèn Pepe Chisvert, rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria i ànima del certamen, estava molt satisfet per l’èxit de la present edició i va destacar la vessant de compromís dels assistents, que a més del costat espiritual del festival, van fer una aposta clara per la lluita contra el canvi climàtic. L’arquebisbe d’Urgell, que no hi va poder assistir personalment, va enviar un missatge a tots els presents. També es va emetre un missatge del papa Francesc que també defensava la preservació del medi ambient. El Canòlich Music Festival va tancar edició amb un balanç molt positiu, on la música, l’alegria i els valors van ser-ne els elements essencials.