(+Fotos) 26è aniversari del Grup de Folklore Casa de Portugal

Després de dos anys d’aturada obligatòria a causa de la pandèmia, el Grup de Folklore Casa de Portugal va recuperar el Festival de Folklore, un marc especial en què, a més a més, va celebrar els 26 anys del col·lectiu.

Fotos: César De Pablos

Grup de Folklore Casa de Portugal

Sense cap mena de dubte, el passat 30 d’abril va ser molt entranyable per a una bona part de la comunitat portuguesa a Andorra, ja que, amb motiu del 26è aniversari del Grup de Folklore Casa de Portugal, va tornar una cita que ja era habitual al nostre país, el Festival de Folklore.

Festival de Folklore

La mostra, que enalteix la cultura popular i l’estreta relació entre el Principat i el país lusità, va comptar amb la participació de més d’un centenar de dansaires, músics i cantaires que s’hi van retrobar en un acte en el qual els espectadors també van poder apreciar els vestits tradicionals, tant de l’associació organitzadora, com de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella i del Rancho Folclórico dels Residentes de l’Alto Minho a Andorra.

Rancho de Folclore

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va ser l’escenari escollit per acollir la celebració, motiu pel qual les conselleres andorranes Meritxell López i Meritxell Pujol no se’n va voler perdre ni el més mínim detall. També hi va ser present la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que va lloar l’ímpetu i la dedicació del Grup de Folklore Casa de Portugal com a dinamitzador cultural del país. En representació de Portugal, hi va ser partícip Paulo Pisco, diputat del parlament, que durant la seva visita també es va reunir amb la comunitat portuguesa resident al Principat.

Autoritats al festival de folklore

La realització del Festival de Folklore va marcar la cloenda d’un seguit d’activitats amb motiu de les noces d’argent del Grup de Folklore Casa de Portugal, que recentment ha anunciat un canvi en la seva junta directiva. Així, doncs, aquesta darrera activitat esdevé l’inici d’una nova etapa amb Vania da Costa a la presidència d’un col·lectiu molt present i arrelat al nostre país.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

26è aniversari del Grup de Folklore Casa de Portugal