La 2a edició de l’Andorra Bike Race comptarà amb més de 250 participants

Divendres passat es va presentar la segona edició de l’Andorra Bike Race, amb novetats respecte a l’any passat. Enguany, la prova comptarà amb quatre etapes, una més que l’any anterior i tindrà lloc del 25 al 28 de juliol. Pel que fa al nombre de participants, l’organització espera assolir la xifra de 300 inscrits, gairebé el doble que a la primera edició.

Auditori a la presentació Andorra Bike Race 2019
Foto: Paula Cristina

Una altra de les novetats és que la prova, que tornarà a repetir Andorra la Vella com a epicentre de la cursa, també sortirà de territori nacional, concretament a la segona etapa, i tindrà com a destinació final Llavorsí.

Dani Buyo Andorra Bike Race 2019
Foto: Paula Cristina

Les categories que competiran seran: Màster 40, Màster 50, així com bicicletes elèctriques i els participants seran majoritàriament andorrans i catalans, però també hi haurà representació d’altres països. La prova constarà d’un total de 170 quilòmetres i 6.600 metres de desnivell, que començarà el dia 25 amb un pròleg de 10 quilòmetres a Andorra la Vella. L’endemà, la segona etapa transcorrerà entre Andorra la Vella i Llavorsí, de 72 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.100 m. Pel que fa a la tercera jornada, el punt de partida serà Llavorsí i el d’arribada, novament Andorra la Vella, amb un recorregut de 59 km i un desnivell positiu de 2.700 m. Mentre que, l’etapa final serà dins del país, concretament a la zona de Grandvalira, amb 37,5 km i un desnivell positiu de 1.250 metres.

Mònica Codina a la presentació Andorra Bike Race 2019
Foto: Paula Cristina

L’acte de presentació de la prova va estar presidit per la consellera de Comerç i Turisme del Comú d’Andorra la Vella, Mònica Codina i pel director de l’Andorra Bike Race, Dani Buyo. Tots dos van reconèixer la importància de tenir una prova com aquesta a Andorra i no descarten ampliar el nombre de dies de competició en un futur immediat. Cal recordar que, igual que va passar a l’anterior edició, l’actor i presentador Santi Millán, també participarà en l’edició d’enguany.

Trofeo Andorra Bike Race
Foto: Paula Cristina

democrates andorra