La 2a edició dels premis Olympe de Gouges atorguen els seus guardons

El passat divendres a la tarda, a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, es van lliurar els premis Olympe de Gouges. Uns guardons que reconeixen les iniciatives empresarials que generen sinèrgies d’èxit en matèria d’igualtat de gènere, destacant els beneficis d’aquestes accions dins de les mateixes empreses i per a la societat.

Premiats Olympe de gouges
Foto: César De Pablos

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social, l’Hotel Sant Gothard i Bio Bio Hotels i Restaurants (Bomosa), han estat les entitats premiades amb els “Olympe de Gouges” del 2019. L’acte, que té com a objectiu donar a conèixer i fer visibles les accions empresarials, en matèria d’igualtat de gènere, va ser obert per a tothom i compta amb el suport del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior.

Premis Olympe de gouges 2019
Foto: Paula Cristina

Les empreses guardonades amb aquest distintiu el podran acreditar en les seves accions comercials. La possessió del mateix podrà ser una circumstància que es tindrà en compte a l’hora de fixar els plecs de condicions generals de les adjudicacions públiques.

Públic al centre de congressos d'andorra la vella
Foto: Paula Cristina

Enguany, se celebrava la segona edició dels premis “Olympe de Gouges”, projecte que va néixer el 2017, com a iniciativa conjunta entre l’Àrea de Polítiques d’Igualtat i el Departament d’Ocupació del Govern d’Andorra, per tal de promoure la cultura de la igualtat dins de l’àmbit laboral. La igualtat de gènere es consolida com una de les prioritats del sector empresarial, ja que s’ha duplicat el nombre d’empreses candidates en aquesta convocatòria.

Xavi Espot amb guanyadores Olympe de gouges
Foto: César De Pablos

Durant l’acte, s’ha presentat el Womathon, una acció formativa d’apoderament i lideratge, adreçat a les dones, que va a càrrec de la directora d’Alter Ego Team i fundadora de Womathon, Núria Soler, de la CEO de Socialcar, Thinker i CFO de Womanthon, Mar Alarcón Batlle. I, amb la col·laboració de Portfolio i Investment Manager de Lanai Partners i PR de Womathon, Sílvia Baró Martínez.

conferenciants womanthon Olympe de gouges
Foto: Paula Cristina

El projecte Womathon és una iniciativa de formació adreçada a dones directives, empresàries i emprenedores. Es basa en el desenvolupament de les competències personals i professionals a través d’una sèrie de tallers, que tenen lloc en diferents ciutats d’arreu, en els quals es treballa per enfortir les habilitats directives i lideratge.

Esther Fenoll a l'Olympe de gouges
Foto: Paula Cristina

Entre el nombrós públic assistent a l’acte, cal destacar la presència del ministre en funcions d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot; la Subsíndica, Mònica Bonell; la ministra de Funció pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega; la Secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll; la Consellera general, Sílvia Bonet; la Consellera del comú d’Escaldes-Engordany, Sandra Tomàs o les conselleres del comú de Sant Julià de Lòria, Paqui Barbero i Meritxell Teruel, entre altres personalitats, que no es van voler perdre l’ocasió de donar suport a aquesta iniciativa en el Dia Internacional de la Dona.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.