4 dies de celebració del tradicional Roser d’Ordino

Ni la pandèmia va impedir la celebració del Roser d’Ordino d’enguany; això sí, les mesures sanitàries i altres recomanacions de prevenció van obligar la modificació d’algunes de les activitats ja habituals, com ara els concerts nocturns.

Foto: César Vidal

Roser d’Ordino

Del divendres 3 de juliol al dilluns 6 de juliol, la parròquia d’Ordino es va vestir de festa per a celebrar un dels dies més esperats de l’any: el Roser d’Ordino, una festivitat que va estar plena de color, caliu i un bon ambient, a les terrasses pròximes al carrer major i a la resta d’indrets del poble ordinenc.

El tradicional repic de campanes i la popular traca que marca l’inici de les festivitats, van tenir lloc a la mitjanit, entre divendres 3 i dissabte 4 de juliol. Pel que fa a la jornada sabatina, aquesta va obrir amb les competicions de petanca, a la zona de la Cobanella, i una cursa popular, a la plaça del Poble.

Església Roser d’Ordino

Al mateix indret, Manu & The Vodka’s, Rumband i Els Pali van oferir el millor del seu repertori musical, per a animar la multitud que va acudir-hi a gaudir de l’espectacle vespertí. Amb la cervesa o el vermut, amb tapes o àpats més elaborats, els presents van saber aprofitar cada instant d’aquest dissabte enèrgic.

Els Pali al Roser d’Ordino

L’endemà va començar amb la Missa Solemne, prèvia a l’espectacle dansaire de les diferents agrupacions –infantils, juvenils i adults– de l’Esbart de les Valls del Nord, quins moviments van animar tota la colla, que també es trobava a l’espera de l’acostumat lliurament de roses. Van continuar les activitats entre música i shows de màgia, aclamats i aplaudits per grans i petits. Finalment, a les 19 hores, va tenir lloc el ball de tarda amb la presentació musical del duet Banda Sonora, també a la plaça del Poble.

Lliurament de Roses al Roser d’Ordino

Com a cloenda d’una celebració especial, que enguany va prescindir dels concerts nocturns per a evitar aglomeracions no controlades i potencials focus d’infecció de la Covid-19, es va oferir la Missa del Jovent. Posteriorment, els més petits van gaudir de l’activitat del contacontes amb ‘El Show de Betty’, als Jardins Rossel, i sessions d’escalada al rocòdrom del Centre Esportiu d’Ordino. A la mitjanit, la traca i els esclats van anunciar la fi de quatre dies de festa ben rebuts i molt anhelats, tant pels ordinencs com per la resta de visitants que van assistir-hi.