Agata Galuszka: “L’empoderament de les dones és educació, no arrogància”

Agata Galuszka és empresària, conferenciant internacional, coach d’èxit, mentor empresarial i, a més a més, fundadora d’Ultimate Confidence LTD.

Agata va realitzar un Màster i va aconseguir un treball en una de les més importants empreses de Londres, el Servei Nacional de Salut del Regne Unit. Com va començar a destacar en el desenvolupament de nous programes i va contribuir de manera decisiva a l’augment de la productivitat en l’empresa, en molt poc temps va aconseguir diversos ascensos i es va convertir així en la dona directiva més jove d’un Consell d’Administració, ocupant el lloc de Directora de Recursos Humans i Desenvolupament de Personal, de la companyia més gran del Regne Unit.

Agata Galuszka en entrevista amb la BBCAquest nou càrrec li va permetre aprendre a utilitzar les eines necessàries per assessorar adequadament a altres empleats i ajudar-los a posar en marxa aquest enorme canvi de mentalitat necessari per aconseguir el salt cap a un millor futur professional. Però sentia que tot això no era suficient, que volia alguna cosa més. “Em vaig començar a adonar que el meu treball em limitava en molts aspectes. Podia únicament ajudar a persones dins de la mateixa companyia i tenia clar que, el que volia en realitat, era ‘donar poder’, o dit d’una altra manera, enfortir i potenciar la posició i el treball d’altres dones dins del sector privat”.

Dones en conferència de l'Agata GaluszkaQuan va néixer el seu fill, Agata va prendre la decisió de deixar el món de les grans corporacions empresarials i contribuir a la societat amb objectius per a ella més ambiciosos. Va comprendre que, la possibilitat d’ensenyar a utilitzar les eines amb les quals havia après a recuperar la seguretat en si mateixa, podia fer canviar la vida de dones que havien estat en la seva mateixa situació.

En l’actualitat, Agata utilitza la seva experiència i tot el seu coneixement per treballar amb dones de tot el món i ensenyar-les el camí per a trobar aquesta confiança i, finalment, la veritable felicitat. La seva missió és ajudar a les dones de qualsevol racó del món a que portin vides en les quals cada dia puguin començar il·lusionades, i ella mateixa lidera aquesta lluita amb generositat i un desig real de canviar les coses.

Cartell Agata GaluszkaAra mateix està treballant en un projecte que busca que la gent jove d’instituts i universitats tinguin l’oportunitat de ser assessorats i ensenyats, per altres homes i dones d’èxit, per adquirir iniciativa empresarial “en el mateix camp de batalla”. “Això no va sol de dones. Vull que el meu fill Sebastià trobi el que de veritat vol fer a la vida i estigui orgullós de mi, de Sergio i del que fem cada dia.

He de donar les gràcies al meu pare per donar-me la motivació necessària per sobresortir pels meus propis mitjans i tenir iniciativa empresarial. Sempre ha tingut un talent natural per al lideratge i, fins on soc capaç de recordar, ha estat lligat de continu a l’activitat empresarial.

Amb ell vaig poder veure el que significa l’esperit empresarial, des d’una perspectiva més àmplia; em va ensenyar que era, a parts iguals, un servei als altres i una crida que sentim dins, per fer alguna cosa que permeti a la teva família ser lliure. De fet, sempre m’ha dit que, com més tenim, més responsabilitats adquirim per retornar a la societat. No et quedis sense fer res i mai t’aprofitis de la feina dels altres. Respecta la teva família, el seu treball; continua els seus esforços per a benefici de la teva família. Troba la teva vocació a la vida, els teus propòsits”.