(+Fotos) Andorra Lírica clou la 7a Temporada d’Òpera amb una sarsuela

Amb dues funcions i una molt bona resposta del públic lauredià, l’associació Andorra Lírica va acomiadar-se de la 7a Temporada d’Òpera, amb la representació de la sarsuela ‘Molinos de Viento’, de Pablo Luna, a Sant Julià de Lòria.

Fotos: César De Pablos

Sarsuela Molinos de Viento de l'associació Andorra Lírica

Va ser l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a Sant Julià de Lòria, l’escenari en el qual els artistes d’Andorra Lírica van presentar la penúltima obra de la 7a Temporada d’Òpera, els passats 14 i 15 de maig. ‘Molinos de viento’, original de Luis Pascual Frutos i amb música de Pablo Luna, va ser la sarsuela que la soprano Jonaina Salvador, personificant la Margarita, i el soprano, Andrés Sánchez Joglar, aquesta vegada com a Romo, van interpretar-hi.

Sarsuela Molinos de Viento de l'associació Andorra Lírica

La història d’aquesta opereta, representada en un acte, transcorre a un poblet mariner d’Holanda, on hi fondeja un vaixell anglès capitanejat pel príncep Alberto, interpretat pel baix-baríton Omar Nieto, arribada del qual causa un enrenou entre les noies del poble, especialment en la Margarita, qui se sent atreta pel príncep nouvingut. Romo, que sempre ha estat enamorat del personatge al qual dona vida la Jonaina, rep l’ajuda del príncep, qui s’ofereix a redactar una carta per a l’amada de l’aldeà. Malauradament per a Romo, la Margarita creu que la declaració és obra del príncep Alberto, un fet que desencadena una interessant i convulsa història d’amor i desil·lusions, en la qual també van actuar-hi el baríton David Costa, les actrius Irene Reglero i Julieta Berry, així com els diferents solistes com ara les sopranos Elisenda i Eulàlia Gallardo Riberaygua, Anastasia López i Leyna Diaz; les mezzosopranos Maria Patak, Noelia Rivera i Virginia Fernández, el tenor Emanuele Tidei i els barítons Daniel González i Ángel Martín. Davide Delli Santi va ser el pianista encarregat de musicalitzar l’espectacle en què l’escenografia va anar a càrrec de l’escultura del ferro i performer Emma Regada.

Sarsuela Molinos de Viento de l'associació Andorra Lírica

D’aquesta manera, tal com va succeir l’any passat, Andorra Lírica clou la temporada d’òpera amb una sarsuela. Aquella vegada, ‘Cecília Valdés’, una espectacular sarsuela iberoamericana posada en escena amb la col·laboració del Teatre Nacional de Cuba, va tancar l’itinerari proposat per l’associació.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Sarsuela