Shiori i el Museu Carmen Thyssen Andorra van presentar ‘L’art fet joia’

En una tarda on les dones van ser les protagonistes, Shiori i el Museu Carmen Thyssen Andorra van presentar la mostra ‘L’art fet joia’, que va combinar l’essència de la joieria artesanal amb l’estètica de l’exposició ‘Influencers en el arte. De Van Goyen al Pop Art’.

Fotos: César De Pablos

Per a la Sílvia Hernández, l’anima mater de Shiori, la inspiració va arribar a través de dues pintures de l’exposició més recent del Museu Carmen Thyssen Andorra. La primera d’elles, de Charles-François Daubigny, és una pintura d’oli sobre tela anomenada ‘Sortida de la lluna a les riberes del riu Oise’, que data del 1874. Per la seva banda, el retrat ‘Tita’, que fa homenatge a la baronessa Carmen Thyssen, és l’obra que Mercedes Lasarte va crear el 1980 i que també va inspirar la més recent col·lecció de joies de Shiori.

Mostra de l'art fet joiaEl Museu Carmen Thyssen Andorra és un recinte cultural on es respira un aire inconfusiblement femení, no només perquè evoqui l’esperit col·leccionista de la baronessa Thyssen, o perquè les guies del museu siguin totes dones, sinó perquè també enalteix els valors de la femineïtat i d’aquelles dones que marquen tendència a través del seu art, de les seves capacitats i de la seva pròpia personalitat. Aquest és un fet que va quedar més que refermat amb la passada exposició ‘Femina Feminae, Les muses i la col·leccionista, De Piazzetta a Delaunay’, del 2019, on la dona va ser la protagonista. Enguany, en el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, Shiori i el Museu Carmen Thyssen Andorra van enfortir els seus lligams per a apropar l’art a més dones, a través de les joies i els fins traços dels artistes.

“La tribu Shiori”, com l’anomena Sílvia Hernández de manera afectiva, no va deixar de banda l’oportunitat d’endinsar-se en una col·lecció de joies pensades per a cada dona, que també van aprofitar el moment per a gaudir d’una mostra artística guiada pel mateix director del museu, Guillermo Cervera. Amb quars rosa i lapislàtzuli, Shiori va trobar una forma harmoniosa de descodificar la pintura de Lasarte, ja que, segons va comentar Hernández, el quars rosa és la pedra de l’amor. “És una pedra molt femenina que ens permet recordar l’amor propi, ja que a vegades ens oblidem d’això. Amb el lapislàtzuli, que emula el blau del quadre, representa la força de la dona que porta aquesta joia”, va explicar. Pel que fa a la segona part de la col·lecció, aquella inspirada per l’obra de Daubigny, Shiori va confeccionar les seves peces amb prehnita, una pedra verda que imita les tonalitats de la natura, i que Sílvia Hernández va saber combinar amb quars fumat, citrina i pedra de lluna.

Assistens a la mostra L'art fet joiaTotes les peces que Shiori va presentar de manera especial durant l’acte, són banyades en or. Actualment, les joies es troben a la venda al Museu Carmen Thyssen Andorra, fins a la cloenda oficial de l’exposició ‘Influencers en el arte. De Van Goyen al Pop Art’, prevista per al 06 de setembre del 2020.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.