(+Fotos) Arturo Gaya i Maria Elena Maureso presenten les meravelles de l’Ebre

El músic tortosí Arturo Gaya va crear una guia personal per descobrir els paratges més importants dels 930 quilòmetres que recorre l’Ebre. Les fotografies de la seva companya, Maria Elena Maureso, donen color a les paraules del periodista, en aquesta obra titulada ‘L’Ebre, 50 raons per estimar-lo’.

Fotos: César De Pablos

Arturo Gaya i Maria Elena Maureso

“Rere aquesta guia personal o guia de viatges s’amaga l’objectiu de defensar no només l’Ebre, sinó tots els nostres rius”, ens explicava l’autor, Arturo Gaya, que va recuperar el vell ofici de periodista per crear una obra fantàstica que convida al lector a recórrer el llarg cabal de l’Ebre i travessar Cantàbria, Castella, Euskadi, La Rioja, Navarra, l’Aragó i Catalunya. Així, doncs, a través de 50 capítols, ‘L’Ebre, 50 raons per estimar-lo’, obre la porta a la mateixa xifra de paratges històrics, culturals i llegendaris perquè la gent pugui, a banda de conèixer-los, estimar-los.

Maria Elena Maureso

A la llibreria La Trenca, l’autor i Maria Elena Maureso, responsable de les belles fotografies que il·lustren l’obra, va posar en relleu la identitat ebrenca, “que existeix malgrat les divisions administratives” que separen les comunitats banyades per l’Ebre. “Cal defensar el riu com un tot”, afirmen.

Arturo Gaya i Maria Elena Maureso a La Trenca

I, precisament, com a part d’aquest tot, la jota, música tradicional del paisatge ebrenc, en té un paper fonamental, ja que “és un vehicle de comunicació, de crònica social”, que ha servit per aquest propòsit durant segles. És per aquest motiu que els autors van voler obsequiar els espectadors amb un cant en directe a ritme de jota que els va portar riu amunt i riu avall.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Arturo Gaya i Maria Elena Maureso presenten les meravelles de l’Ebre