Autea va gaudir d’una tarda de rialles ‘Especiales’ a Cinemes Illa Carlemany

Amb una molt bona quota d’humor, els espectadors de la sala 5 de Cinemes Illa Carlemany van gaudir de la projecció de la pel·lícula ‘Especiales’, dels directors Éric Toledano i Olivier Nakache. El film interpreta la realitat de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

Fotos: César De Pablos

Especiales amb Autea a Cinemes IllaEl passat 25 de febrer, 205 persones es van aplegar a Cinemes Illa Carlemany, amb motiu de l’estrena a Andorra del llargmetratge francès ‘Especiales’, d’Éric Toledano i Olivier Nakache, que narra la història d’una parella d’amics que van crear, ara fa 20 anys, una organització benèfica per a donar suport als joves amb autisme. Els protagonistes, Malik i Bruno, personificats per Reda Kateb i Vincent Cassel, assoleixen captivar les famílies amb un missatge de solidaritat, integració i consciència sobre les persones amb TAE.

Sala plena amb Autea a Cinemes Illa‘Especiales’, produïda el 2019 i programada per a estrenar-se el 28 de febrer de 2020, es va portar a terme en diferents ‘preestrenes solidàries’ a Espanya i Andorra, gràcies a la iniciativa de Cinesa, que va contactar amb distintes associacions vinculades amb el tractament i la conscienciació del TAE. “La distribuïdora cinematogràfica d’Espanya, que també té els drets de distribució per a Andorra, es va posar en contacte amb Cinemes Illa Carlemany per a informar-se de l’existència d’una associació vinculada a l’autisme al nostre país, per participar en aquesta activitat. És un acte solidari que es va celebrar en col·laboració amb les associacions de cada ciutat”, va explicar Inés Martí Bertrand, presidenta d’Autea, qui també va destacar que, a banda de la recaptació de recursos, la part més important va ser la possibilitat de crear consciència social sobre el TAE.

Inés Martí i Esther Fenoll amb convidadesPer a la jornada, Cinemes Illa Carlemany va cedir les 205 entrades a un preu simbòlic d’un euro cadascuna, mentre que Autea les va vendre per 3 euros i, així, arribar a més de 500 euros nets per concepte de venda i donacions dels espectadors. Aquests fons permetran a l’associació finançar la seva agenda d’activitats, entre les quals hi destaquen tres: el llibre blanc de l’autisme, el grup de ioga i un programa anomenat ‘Treballem a casa’, destinat a nens de 6 a 9 anys.

Al llarg de cada any, Autea dona suport a més de 100 famílies, a través de diferents programes d’assistència i consultes de qualsevol àmbit relacionat amb el TAE.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Convidades a la funció especial d'Autea a Cinemes Illa