(+Fotos) ‘Caminant. Els meus refugis’ a L’Institucional

L’espai expositiu recentment inaugurat pel grup de creació la Xarranca alberga, fins al 26 de gener, l’exposició “Caminant. Els meus refugis”, de l’artista andorrana Naiara Escabias. A través d’aquesta exhibició, Escabias convida els espectadors a iniciar un viatge analític pels boscos, camins i la costa, capturats amb la singularitat de la Polaroid.

Fotos: Noelia Farias

En un any desafiant, el refugi de la Naiara ha estat la immersió a la natura, capturant-la en fotografies i transferint-la al paper amb la tècnica del “Lift” de Polaroid. D’aquesta manera, estableix un lligam íntim amb cada escenari i la seva imatge. Cada instantània d’Escabias representa una connexió exclusiva amb la natura i una via d’escapament de l’artista, que ha après a abraçar la incertesa, a alliberar-se del control del resultat i a valorar la singularitat de cada moment i cada peça, durant el procés creatiu.

Amb èxits artístics com ara la seva exposició individual “JO” el 2022, a Andorra i Sabadell el 2023, l’artista presenta ara la seva nova obra “Caminant. Els meus refugis”, oferint una visió fresca de la seva exploració personal a través de la natura i l’art. Una exposició fotogràfica que es pot visitar fins al 26 de gener del 2024.

Naiara Escabias, fotògrafa i artista visual, construeix la seva obra com un testimoni profund de la seva connexió amb la natura, la seva gran sensibilitat i el viatge d’autoconeixement a través de l’art. Centrada principalment en la fotografia de paisatge, captura amb destresa la bellesa natural i va més enllà amb autoretrats que revelen una visió íntima de les seves pròpies emocions i del procés d’autodescobriment. Explorant la dinàmica del moviment, l’essència de l’art, la perspectiva de la feminitat i la vida dels altres artistes, la seva obra celebra les profundes capes de l’existència.

‘Caminant. Els meus refugis’ a L’Institucional