Cyril Despres, Mike Horn i AEROAUTOFACTORIA, junts en una nova aventura

L’explorador Mike Horn i el pilot Cyril Despres, ambdós ambaixadors d’AEROAUTOFACTORIA, s’aventuraran al Rally Dakar 2021, on presentaran l’inici del projecte “GEN-Z”, a bord d’un vehicle equipat amb una pila de combustible i alimentat amb hidrogen.

Fotos: AEROAUTOFACTORIA · Sam Decout

D’esperits inquiets i una provada passió per l’aventura, Mike Horn i Cyril Després iniciaran una nova expedició al Rally Dakar 2021, que es realitzarà entre els dies 3 i 15 de gener a l’Aràbia Saudí.

Mike Horn i Cyril Despres previ al Rally Dakar 2021

No és la primera vegada que l’explorador sud-africà i el pilot francès uneixen esforços per a afrontar un repte d’aquesta magnitud. Durant el 2020, Mike va descobrir la veritable concentració al costat del Cyril Despres, quan van entrenar els joves pilots de l’equip RedBull Off-Road Junior. Una vegada dins del món de l’automobilisme, Mike, que ha recorregut el món, gairebé de punta a punta, es va assabentar que aquest sector ha d’apuntar cap a un model més respectuós amb el medi ambient, perquè el planeta sigui viable per a les generacions futures.

Amb el vital suport de Vaison Sport, Cyril i Mike, han contribuït al disseny i construcció d’un prototip de competició, en el qual han tingut participació investigadors de la Comissió Francesa d’Energia Atòmica i Energies Alternatives (CEA). L’objectiu, engegar el projecte “GEN-Z”, que consisteix en un vehicle equipat amb una pila de combustible i alimentat amb hidrogen, capaç de guanyar el Rally Dakar el 2023, només amb l’alliberació de vapor d’aigua.

Aeroautofactoria amb Cyril Despres i Mike Horn

Sens dubte, és una missió titànica on l’atenció al detall i la recol·lecció de dades és essencial. És per aquest motiu que el buggy de Mike i Cyril estarà equipat amb sensors per a recopilar paràmetres pilot, com ara amortiment, frenada i moviments. Igualment, es mesurarà la temperatura i les revolucions per minut del motor, i altres aspectes físics com ara les acceleracions, masses i velocitats, per tal de definir quin serà el rendiment òptim necessari perquè el prototip “GEN-Z” sigui capaç d’oferir batalla –i guanyar– als vehicles de motors tèrmics.

“Liderar una missió de desenvolupament, que pugui revolucionar el món de l’automobilisme en 2 anys, és un enorme honor que va molt més enllà del vessant esportiu de l’esdeveniment”, va expressar Cyril Després, mentre que Mike Horn va assegurar que “preservar el planeta i poder donar un futur a la generació més jove és una de les meves missions”.

AEROAUTOFACTORIA transmetrà en directe l’aventura d’aquests intrèpids personatges, a través de www.aeroautofactoriadakar.com.