Denis Urubko, convidat especial per a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes

En un col·loqui protagonitzat per l’alpinista rus Denis Urubko i el públic assistent, el Comú d’Ordino i Viladomat Esports van celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes, a l’Auditori Nacional.

Fotos: ANA

Recentment declarat per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera, Ordino s’ha pres amb seriositat la tasca de crear consciència sobre els seus paisatges i recursos naturals. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Muntanyes, el passat 11 de desembre, el comú ordinenc i Viladomat Esports, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i la UNESCO, van organitzar la projecció del film ‘The Art of the Alpinism’, que narra l’experiència de l’alpinista rus Denis Urubko durant diferents expedicions.

Conferència amb l'alpinista Denis Urubko

Urubko, nascut el 1973 a l’antiga URSS, entre altres fites, és recordat per protagonitzar els rescats d’Iñaki Ochoa, el 2008, i el de l’alpinista francesa Elisabeth Revol, el 2018, qui va trobar grans dificultats després de fer cim al Nanga Parbat amb el polonès Tomek Mackiewicz. Entre les fites més destacables d’Urubko, cal esmentar la consecució dels 14 vuit mils, en tan sols 9 anys, i l’ascens al Makalu i el Gasherbrum en temporada d’hivern, el 2009 i el 2011, respectivament.

Segons va ressenyar l’ANA, en el marc de l’activitat, el muntanyenc soviètic va poder compartir les seves vivències amb el públic present, i va valorar positivament l’intercanvi d’experiències amb joves alpinistes andorrans com ara Stefi Troguet i Domènec Trastoy.