La Vall d’Ordino, reserva de la biosfera per la UNESCO

Avui, en la 32a edició del Consell Internacional de coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera, que ha tingut lloc a París, a la seu d’UNESCO, la Vall d’Ordino ha estat declarada Reserva de la Biosfera.

Fotos: Comunicació Ordino

Els cònsols major i menor d’Ordino, J. Àngel Mortés i Eva Choy, el conseller menor Eduard Betriu i l’Ambaixadora del Principat d’Andorra a la República Francesa, i delegada permanent a la UNESCO, Eva Descàrrega, han rebut la notícia en directe per streaming. “És un gran dia per Andorra”, ha expressat Descàrrega. “Andorra és avui guardonada per primera vegada en aquesta categoria, una important etiqueta reconeguda a nivell mundial que permetrà a Ordino i al país seguir conservant el patrimoni que hem heretat de generacions anteriors”, ha destacat.

La candidatura, que reconeix la gestió sostenible d’un territori, es va presentar el setembre de l’any passat, i el resultat estava previst conèixer-lo, a finals de juny, a Abuja (Nigèria), però es va haver de posposar a causa de la pandèmia.

Durant els pròxims dies es farà una compareixença per presentar el full de ruta que seguirà el Comú d’Ordino liderat pel departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Aquesta etiqueta reconeix una gestió òptima i sostenible del territori des de les institucions i tots els agents implicats. Ordesa i Mont Perdut són dos exemples de destinacions al Pirineu que ostenten la categoria, com també l’illa de Menorca o la regió de la Dordonya, però al món hi ha 701 regions que són reserves de la biosfera. La visibilitat mundial i la marca de qualitat que dona aquest estatus, són dues de les avantatges més immediates per a la Vall d’Ordino, que també assegura la gestió sostenible a la parròquia.

Notificació de la Vall d'Ordino com a reserva de la biosfera