Dia Mundial de la Síndrome de Down: Tots som iguals, tots som diferents

Amb aquest lema l’Associació per la Síndrome de Down d’Andorra (ASDA) va celebrar el Dia Mundial de la Síndrome de Down.

Ball per la Síndrome de Down
Foto: Paula Cristina

Va ser una jornada festiva, que va incloure una masterclass de zumba a la plaça del Poble, però essencialment reivindicativa per a l’associació que treballa des de fa uns anys per millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta alteració. Durant l’acte la presidenta, Claudia Rodrigues, va recordar la necessitat que es reforci el suport als alumnes amb síndrome de Down a secundària, per tal que puguin continuar a l’aula ordinària amb la resta de companys i amb tota normalitat; alhora, va demanar que es destinin més recursos per preparar i formar per al món laboral les persones amb aquesta condició.

Autoritats al Día Mundial Síndrome de Down
Foto: César De Pablos

Un altre dels projectes del col·lectiu, tal com van exposar, és assolir un protocol hospitalari perquè la comunicació, als pares que acaben de tenir un nadó amb síndrome de Down, sigui l’adequada per part dels professionals, ja que s’ha detectat que fins ara les explicacions que rebien els progenitors estaven lluny de ser les idònies per ajudar a afrontar una situació particular per a la qual no estaven preparats.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Día de Mundial de la Síndrome de Down
Foto: César De Pablos