La Diada de Canòlich venç l’amenaça de pluja i torna a omplir el Santuari

Com sol ser habitual, any rere any, després de la tradicional aviada de coets, a les vuit del matí, els pelegrins van enfilar la carretera o el camí vell, cap al Santuari de Canòlich, on van retre homenatge a la verge en el 20è aniversari de la seva coronació. Malgrat que el cel va amenaçar pluja, durant tot el matí, finalment no ho va fer i, fins i tot, a estones va lluir el sol; motiu pel qual es van omplir de feligresos les dues homilies previstes al matí.

Autoritats i públic a la misa de Canòlich
Foto: Nelly Dedea

Els actes de celebració van començar a les deu del matí, amb el primer dels oficis, que es va celebrar a l’interior del Santuari i va comptar amb la participació de l’Esbart Laurèdia. La segona missa, força més multitudinària, es va realitzar a l’envelat habilitat per a l’ocasió, que va enregistrar un ple absolut, no només de pelegrins, sinó també d’autoritats comunals i estatals, entre les quals cal destacar la presència del cap de govern, Xavier Espot.

Benedicció de l'eucaristia de Canòlich
Foto: Nelly Dedea

La missa va estar presidida pel rector de la parròquia laurediana, mossèn Pepe Chisvert, assistit per la resta de capellans del país. Cal destacar que, l’homilia va ser molt especial per a mossèn Pepe, ja que se’l va veure especialment emocionat, a causa de la recent reforma de l’església de Sant Julià i Sant Germà, obra del prestigiós pare jesuïta Marko Ivan Rupnik, més conegut com el nou Miquel Àngel del segle XXI. La dedicació de l’església tindrà lloc el pròxim dia 10 de juny i comptarà amb la presència del copríncep episcopal, Joan Enric Vives.

Ball tradicional a la Diada de Canòlich
Foto: Nelly Dedea

En definitiva, una  jornada molt festiva, que va aplegar una gran quantitat de lauredians i també de la resta de parròquies del país, que va cloure amb el tradicional repartiment de 6.000 pans, beneïts per mossèn Pepe Chisvert i repartits per totes les autoritats assistents a l’acte.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Carine Muntaner i Josep Pintat a la diada Canòlich
Foto: Nelly Dedea