El Bàsquet Girona s’emporta el Trofeu Andorra la Vella en la pròrroga

El marcador 74-74 a la fi de l’últim quart va obligar que se’n disputés un més al Poliesportiu d’Andorra la Vella, on el MoraBanc Andorra i el Bàsquet Girona es jugaven un bitllet a la Final Four de la lliga catalana de basquetbol. Malgrat els esforços fets pels jugadors de la plantilla andorrana, aquests no van impedir que els gironins marxessin com a guanyadors el passat 7 de setembre.

Fotos: César De Pablos

MoraBanc Andorra vs Bàsquet Girona pel trofeu Andorra la Vella

Les baixes de Tobias Borg, Markel Starks, Rafa Luz i Chris Czerapowicz es van notar en el si del MoraBanc Andorra, això és evident, però aquest escenari fosc va ser l’ideal perquè la llum del jove Aaron Ganal resplendís al Pavelló Poliesportiu d’Andorra la Vella i aixequés ‘La Bombonera’ en aplaudiments a l’uníson..

MoraBanc Andorra vs Bàsquet Girona pel trofeu Andorra la Vella
Aaron Ganal defensant una acció del rival Quino Colom

El seu lideratge i espectacular actuació a dins de la pista gairebé ens fan oblidar que és un noi de tan sols 19 anys, que té tota una vida davant seu i que, molt probablement, aquesta no serà l’última oportunitat en què recordarem el seu nom. El dorsal 16 del MoraBanc Andorra va jugar 15 minuts del compromís, amb una efectivitat de 71,4% en tirs de camp i un total de 12 punts, que van ajudar a mantenir vives les esperances de l’equip dirigit per Natxo Lezkano, que també va comptar amb els bons serveis d’Andrew Goudelock, màxim anotador del partit amb 19 punts, i de Juan Rubio, segon amb 17 unitats.

MoraBanc Andorra vs Bàsquet Girona pel trofeu Andorra la VellaMalgrat aquestes individualitats que van ser part d’un funcionament col·lectiu més que correcte, el Bàsquet Girona es va mostrar molt més equilibrat, més efectiu i, sobretot, letal en rebots. Si bé els de Lezkano van ser capaços de capgirar el marcador i comandar la batalla amb un parcial de 74-71, a poc més de 20 segons del final, un triple de Markel Brown va silenciar ‘La Bombonera’ per igualar la disputa en 74 punts per a cada club.

MoraBanc Andorra vs Bàsquet Girona pel trofeu Andorra la VellaDurant la pròrroga, la situació va continuar molt igualada fins als 45 segons finals, quan el marcador mostrava un 84-84 ple de tensió. Però un altre triple del Girona, aquesta vegada de Gyorgy Goloman, obligaria al MoraBanc a accelerar si volia la victòria. I així va ser fins que una pèrdua de pilota dels locals va permetre que Ike Iroegbu entrés en velocitat a la cistella del club andorrà i posés el 84-89 definitiu.

MoraBanc Andorra vs Bàsquet Girona pel trofeu Andorra la VellaD’aquesta manera, és l’equip gironí el nou campió de Trofeu Andorra la Vella i un dels quatre finalistes de la Lliga Catalana.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquest partit aquí

El Bàsquet Girona s’emporta el Trofeu Andorra la Vella en la pròrroga