(+Fotos) El cartell del 30è aniversari de la Constitució celebra la inclusió i la diversitat

El passat 5 de setembre, en un acte carregat d’emoció i significat, el Consell General va presentar el cartell commemoratiu dels 30 anys de la Constitució del Principat d’Andorra. Aquesta obra, que representa una primera pedra d’un nou projecte engegat pel parlament andorrà, destaca no només per la seva simbologia, sinó també per la manera en què va ser concebuda i desenvolupada.

Fotos: César De Pablos

Nou cartell del 30è aniversari de la constitució

Durant els darrers mesos, un grup de nois amb síndrome de Down i Trastorn de l’Espectre Autista ha treballat amb els professionals de JECOM Disseny, com a part del projecte Anissa, per a crear el primer cartell commemoratiu de la Constitució Andorrana, que enguany ha celebrat el seu 30è aniversari. Aquesta iniciativa no només ha estat una oportunitat perquè aquests joves demostressin el seu talent i creativitat, sinó també un pas important per fomentar la inclusió i la igualtat de drets per a tothom.

Nou cartell del 30è aniversari de la constitució

Expressava el síndic general, Carles Ensenyat, que el cartell del 30è aniversari de la Constitució no només commemora la Carta Magna, sinó que també pretén subratllar la importància de la participació i la representació de tothom a la societat. En aquest sentit, la decisió d’incloure nois amb capacitats especials en el procés de disseny ha estat fonamental per a transmetre aquest missatge. En aquest sentit, Ensenyat va remarcar que la Constitució no fa distincions entre ciutadans i que tots tenim capacitats úniques i valuoses per a la societat.

Nou cartell del 30è aniversari de la constitució

L’acte de presentació del cartell es va celebrar amb gran entusiasme al vestíbul del Consell General, i va comptar amb el suport de diferents membres dels grups parlamentaris. Com no podia ser d’una altra manera, l’equip de JECOM Disseny i els nois responsables del cartell també hi van ser presents per a rebre les felicitacions i aplaudiments de tots els consellers i altres convidats.

Nou cartell del 30è aniversari de la constitució

Aquest cartell marca l’inici d’una col·lecció que es preveu ampliar en els pròxims anys. Artistes del país dissenyaran altres obres amb l’objectiu de promoure la cultura i les arts locals. Aquestes peces es presentaran anualment abans de la commemoració de l’aniversari de la Constitució i s’afegiran al fons d’art del Consell General.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquest esdeveniment aquí:

El cartell del 30è aniversari de la Constitució d'Andorra celebra la inclusió i la diversitat