El Principat viu un Sant Jordi passat per aigua

Les condicions climatològiques d’enguany van obligar que les paradetes de Sant Jordi estiguessin sota cobert, però això no va minvar els ànims ni l’expectativa de centenars de visitants que es van poder passejar per les diferents parròquies.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany/Jonathan Gil · Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara · Comú de Sant Julià de Lòria/Xavi Sánchez · Comú d’Encamp

El passat 23 d’abril, la pluja va impedir que els llibreters i escriptors del país es concentressin a cel obert, però, afortunadament, es van prendre totes les previsions perquè la celebració del Sant Jordi no passés desapercebuda. La capital tenia com a ‘pla B’ el vestíbul i la sala La Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, on 43 paradetes de llibres, roses, artesania i manualitats van captivar els visitants que, de manera massiva, volien ser partícips d’aquest Sant Jordi.

Sant Jordi a ANdorra la Vella

En paral·lel, la fira de Sant Jordi d’Andorra la Vella va acollir les presentacions musicals d’AK Duet u Green Note, així com l’espectacle infantil ‘Una maleta de contes: l’altra llegenda de Sant Jordi, la dragona, la princesa i el cavaller Sant Jordi’, amb La Moixera i Líquid Dansa com a protagonistes. També va haver-hi un espectacle de titelles de la mà de Titelles Vergés.

A Escaldes, al Prat del Roure

A causa de la pluja, les activitats escaldenques es van haver de desplaçar de la plaça Coprínceps al hall del Prat del Roure, però això no va comportar cap impediment per a les famílies que, decididament, van acudir-hi a comprar el seu llibre preferit i la rosa. Molts dels visitants van poder gaudir, a més a més, de la performance en directe de l’artista Emma Regada i del vermut de paraules musicals ‘Notes i lletres’, impulsat per la Fundació ONCA. ‘On vas, Moby Dick’ va ser l’espectacle de titelles que va dibuixar cares d’alegria en els infants.

Sant Jordi a Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany també va ser escenari de lectures de textos a micro obert i signatura de llibres per part dels escriptors de país. Aquesta última va ser una activitat molt repetida a les diferents parròquies.

Sant Jordi a Escaldes-Engordany
Sant Julià i Sant Jordi es donen la mà

Laurèdia no es va conformar amb un únic dia per celebrar Sant Jordi i va organitzar tot un seguit d’activitats que es van iniciar el passat 9 d’abril amb el taller monogràfic d’escriptura, a càrrec d’Elena Aranda.

Sant Julià i Sant Jordi es donen la mà

Sant Julià de Lòria, que va mudar les paradetes al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, va rebre la visita de diferents autors com ara Ludmilla Lacueva, Maria Cucurull, Arnau Colominas, Ester Fenoll, Iñaki Rubio, entre altres, que no es van perdre l’oportunitat de compartir una estona distreta amb els seus lectors i signar exemplars de les seves obres més recents.

Sant Julià i Sant Jordi es donen la mà

Entres les activitats més destacades, cal mencionar la tertúlia gastro-literària, amb Iñaki Rubio, celebrada el passat 27 d’abril, i l’exposició de flors en el marc del projecte FLORALAB.

Encamp i el jovent

Encamp i el Pas de la Casa van celebrar, el passat 25 d’abril, Sant Jordi amb diferents activitats, essent una d’elles la 3a marató de lectura, a la Biblioteca d’Encamp, amb la declamació de ‘Les llegendes d’Andorra’, que va comptar amb la participació d’una cinquantena de joves.

Sant Jordi a Encamp

El mateix indret, però dissabte al matí, ja havia acollit un espectacle de titelles per als més petits, mentre que, aquella mateixa tarda, la Biblioteca del Pas de la Casa va ser escenari del contacontes i taller ‘Sant Jordi a la cova del Drac’, a càrrec de la narradora Vanessa Silva. Per descomptat, a tots dos recintes, s’hi van repartir roses i llibres de segona mà als usuaris de les biblioteques comunals.

Sant Jordi a Encamp