Els Petits Cantors i el Cor de Cambra Valls d’Andorra, ovacionats a Meritxell

El cor d’Els Petits Cantors del Principat d’Andorra i el Cor de Cambra Valls d’Andorra van oferir dos concerts, al Santuari de Meritxell, on van interpretar ‘Jubilate Deo’ del compositor i pianista nord-americà, Dan Forrest.

Fotos: César De Pablos

Per alguns espectadors, aquests dos van ser els concerts de comiat de la directora del Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra, Catherine Metayer, qui s’ha convertit en la cara visible d’un cor que ha esdevingut en institució cultural del Principat. La directora es jubilarà el setembre vinent.

Cor dels Petits Cantors d'Andorra

El format de l’espectacle va ser de doble cor, és a dir, Els Petits Cantors i el Cor de Cambra Valls d’Andorra com a protagonistes, mentre que Nicolas Licciardi els hi va acompanyar amb el piano. El ‘Jubilate Deo’, creat pel compositor nord-americà Dan Forrest, parteix de la base del Salm 100, ‘Aclameu el Senyor arreu de la terra’, i gaudeix d’influències musicals diferents i és interpretat en set idiomes: llatí litúrgic, hebreu i àrab entrellaçats, xinès mandarí, zulú, espanyol i anglès.

També van assistir-hi al concert la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet.

El resultat final, una meravella. El claustre del Santuari de Meritxell va vibrar, a l’uníson, amb una sentida ovació envers els artistes i a la mateixa directora, qui va sentir nostàlgia davant de tant afecte. “Cada dia sento nostàlgia, naturalment. És trist, sí, però jo em quedaré al costat dels nens. No marxaré d’una manera abrupta, no. Quan hi arribi el nou director o directora, jo m’hi quedaré amb ells durant quatre o cinc mesos per donar continuïtat a les coses”, va expressar.

Concert dels Petits Cantors d'Andorra
Un gust “agredolç”

Un dels convidats a l’espectacle va ser el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, qui va remarcar la bellesa de la peça interpretada pels cors. No obstant això, també va parar atenció en el “gust agredolç” que deixa la jubilació de Catherine Metayer, qui casualment, va escollir ‘Jubilate Deo’, una composició que fa referència al goig. “És una persona que estima molt la música, que ha unit els joves, que ha fet un esforç educatiu molt gran i important per Andorra, per elevar, amb molta categoria, el nivell del Cor dels Petits Cantors”, va expressar el Bisbe d’Urgell.

Catherine Metayer

Carles Enseñat, president de l’associació del Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra, va recordar que el ‘Jubilate Deo’ va ser l’últim concert “fora dels actes institucionals”, però que Metayer continuarà desenvolupant la seva feina, fins a setembre, de manera normal. “Després d’aquesta data, ella continuarà vinculada al cor, sigui amb una presència honorífica o amb un càrrec més executiu”, va subratllar el també conseller general, qui veu una mica difícil la tasca de trobar substitut per la Catherine, ja que aquesta persona haurà de tenir un grau superior en Música, amb especialitat de Cant.