(+Fotos) Emotiu 90è aniversari de Casimir Arajol

Amb els amics més propers de tota la vida i envoltat de les seves filles, nets i de la resta de familiars, així va celebrar el seu 90è aniversari el Casimir Arajol, a l’Hotel Rutllan de la Massana, el passat 18 de juny.

Fotos: Noelia Farias

I com no tots els dies se celebren 90 anys, el Casimir el va celebrar en gran, convidant més de 90 persones. L’aperitiu va marcar l’inici d’una celebració plena de moments emocionants. Sobre la taula es va desplegar una gran varietat d’entrants deliciosos, preparats per l’equip gastronòmic de l’Hotel Rutllan, encapçalat per l’Agustí. Per fer encara més especial el festeig, el Casimir va obrir dues ampolles de vi de 6 litres, un regal que va rebre ara fa vint anys, quan va complir els seus 70. Les ampolles havien estat guardades amb cura, a l’espera d’un moment tan especial com ara el 90è aniversari. Amb les copes a la mà, els convidats van aprofitar l’ocasió per fer un brindis pel Casimir, per la seva salut i per cada any de felicitat compartida.

A l’interior de la sala, entre abraçades i riures, els familiars i amics de l’homenatjat, es van fer fotografies amb una càmera instantània que van incloure-hi en un quadern de records, amb algunes paraules d’agraïment i d’estima per a l’honorat.

Després de l’àpat, que va tenir lloc al restaurant de l’hotel, va arribar el moment de bufar les espelmes. Els nets del Casimir, la Naila i el Nil, van ser els encarregats de portar els dos pastissos, un d’ells preparats amb molta il·lusió per la seva neboda, la Nani,  i decorats amb el número 90. Amb l’escalfor de tots els seus éssers estimats envoltant-lo, el Casimir va bufar les espelmes amb força i determinació, i els crits d’alegria i les felicitacions van omplir la sala d’emoció.

Nascut a la fonda del cal Sisco de Sans, a Andorra la Vella, l’any 1933, Casimir Arajol va començar a estudiar a La Salle, a la Seu d’Urgell, i després a Barcelona. Es va graduar en veterinària i va treballar durant molts anys al departament d’Agricultura, on anys després va esdevenir el seu director. També va ser nomenat cap de protocol i introductor d’ambaixadors. Durant la seva extensa carrera va tenir l’oportunitat d’organitzar la visita del copríncep Chirac, d’acompanyar als ambaixadors del país, i també de conèixer en persona a Joan Pau II.

Des de fa 50 anys, és vidu i té dues filles, la Pilar, i l’Eva, que li han donat quatre nets amb els quals comparteix el seu dia a dia i moltes aficions. Als seus 90 anys, el Casimir és una figura respectada i estimada al país, tant per la seva tasca realitzada en molts àmbits, així com per la seva participació en la Fira del Bestiar però, sobretot, per mantenir viva la cultura andorrana.

Emotiu 90è aniversari de Casimir Arajol