Encamp celebra el Nadal amb activitats per a tota la família

Del 23 de desembre al 5 de gener, el comú d’Encamp va programar tot un seguit d’activitats per compartir en família amb l’objectiu de celebrar les festes nadalenques i l’arribada dels reis d’orient, a la parròquia encampadana.

Fotos: Comú d’Encamp

El programa va comptar amb una quarantena d’activitats, entre les quals van destacar tallers infantils, pinta-cares, manualitats, projeccions de pel·lícules, tallers gastronòmics, el mercat de Nadal  i un compte infantil que es va crear per l’ocasió. Durant tretze dies, les dues viles, Encamp i Pas de la Casa, es van transformar en un indret màgic acollint en Pinet, l’arbre màgic; i els guardians de la màgia, els protagonistes del conte infantil que van ser partícips en totes les activitats que es van dur a terme a la parròquia. També van cobrar valor alguns llocs emblemàtics del poble com ara la Casa Cristo i  l’ex-Hotel Rosaleda.

Espectacles itinerants, música i Pare Noel

Durant les tardes, els infants van poder gaudir de conta-contes itinerants que van explicar la història del Pinet i els guardians de la màgia. Cal destacar que el conte inèdit, preparat especialment per aquest Nadal, es va repartir, fins a esgotar el mig miler d’exemplars previstos, entre els nens i nenes participants en el joc de pistes, que va començar el dia 27 de desembre a Encamp.

D’altra banda, la música també es va fer present a la parròquia, de la mà de Manuel Fernàndez, qui va inaugurar, al Pas de la Casa, el cicle d’espectacles musicals amb Jazz nadalenc. Mentrestant, la plaça Arínsols va acollir l’estrena de la història d’en Pinet, l’arbre màgic, amb la projecció d’un espectacle de sorra que explica aquest conte.

L’arribada del Pare Noel va ser de les més anhelades pels infants, que van poder lliurar la carta al Pare Noel, durant la seva estada a Casa Cristo, la qual va estar decorada especialment per a l’ocasió.  No obstant això, alguns van preferir deixar-la a la bústia que es trobava a l’entrada del museu. Mentrestant, al Pas de la Casa, els infants van portar la seva carta a l’Oficina de Turisme i van poder gaudir de l’espectacle itinerant protagonitzat per unicorns lluminosos que van acompanyar al Pare Noel. Cal destacar que tots els infants van rebre una bossa de llaminadures i la tradicional coca.

Nit de Reis d’Orient

L’arribada de Ses Majestats els reis d’Orient a l’antic Hotel Rosaleda, actual seu del ministeri de Cultura,  i al Pas de la Casa, el dia 5 de gener va posar punt final a tretze jornades de celebració destinades al públic familiar, tant al Pas de la Casa com a Encamp.