La parròquia d’Encamp va signar una exitosa Spartan Race

La mundialment reconeguda cursa d’obstacles, Spartan Race, va comportar un cap de setmana d’ocupació plena en hotels i restaurants de la parròquia encampadana. Enguany, la competició va tenir lloc a la vila i zones boscoses adjacents, a diferència de l’any passat, que es va celebrar a Grau Roig.

Fotos: César De Pablos

Obstacles a la cursa Spartan Race 2020

La parròquia d’Encamp s’ha pres amb seriositat la responsabilitat de lluir el títol de Vila Europea de l’Esport 2020, en acollir les pretemporades de les plantilles del FC Barcelona, en diferents disciplines, i amb l’exitosa organització de l’Spartan Race, una de les curses d’obstacles més reconegudes arreu del món, que es va realitzar entre els dies 4 i 6 de setembre.

Autoritats comunals a l'Spartan Race

Va ser una Spartan Race atípica per al context andorrà; en primer lloc, per la pandèmia que va obligar l’adopció d’estrictes mesures de seguretat, com ara la limitació del nombre de 500 participants per dia. D’altra banda, l’edició 2020 d’aquesta cursa no es va dur a terme a Grau Roig, com era habitual, sinó que va comptar amb la vila d’Encamp com a principal escenari, una decisió que va tenir un efecte favorable en hotels i restaurants de la parròquia, que van veure un cap de setmana de plena ocupació, segons la informació oficial subministrada pel comú encampadà.

Voluntaris a l'Spartan Race

Per a Laura Mas, cònsol major de la parròquia, el resultat va ser satisfactori. “Estem molt contents que s’hagi pogut realitzar aquesta Spartan Race i, sobretot, que s’hagi pogut fer amb aquestes noves condicions, pel nucli urbà i part les muntanyes”, va expressar la cònsol, qui va remarcar el comportament dels corredors en respectar les mesures de seguretat. Igualment, va agrair la paciència i col·laboració dels veïns de la parròquia, que es van veure afectats pels talls de carrers i aparcaments, i va destacar el suport que alguns ciutadans van donar a l’organització en cedir terrenys per facilitar la realització de la competició.

Competidor a la cursa Spartan Race 2020
Una cursa de màxima exigència

Pel que fa a la part esportiva, l’Spartan Race es va disputar en quatre tipologies de carreres: Sprint, Beast, Ultra i Super, on els corredors van haver de superar obstacles repartits per la vila, les Pardines, Engolasters i els Cortals, entre altres. La modalitat Ultra, amb 50 km de distància i 60 obstacles, va ser la més exigent de totes i va tenir com a guanyadors a Jonathan García i Claudia Barbosa. Albert Soley i Ona Sociats van conquerir la modalitat Beast, de mitja marató i 30 obstacles, mentre que la Super, de 10 km i 25 obstacles, va ser dominada també per Albert Soley i Nhoa Costas. “Ha sigut un any diferent, tant pel tipus de carrera com per tot el que ha passat. Va ser la segona carrera de la temporada, la primera després del virus, i la veritat és que tenia moltes ganes de venir, sobretot a Andorra, que és com si fos casa meva”, va expressar Soley.

Albert Soley a Andorra

La campiona de la modalitat Beast, Ona Sociats, va parar atenció en el canvi d’ubicació de la competició, “i la veritat és que ha estat molt guapo, perquè els recorreguts per les muntanyes i els llacs són molt bonics. A banda d’això, la cursa va començar al poble i va ser una pujada mortal; en baixar al poble, vam trobar molta gent als balcons o persones que van sortir a comprar el pa, que van crear un ambient xulo”.

Ona Sociats a l'Spartan Race Andorra 2020

L’Spartan Race andorrana va correspondre a la segona cursa de l’Spain National Series o Campionat d’Espanya 2020, quina primera parada va ser a la paradisíaca illa de Mallorca, el passat 7 de març, tot just abans de decretar-se l’estat d’alarma al país veí. Les etapes següents van ser programades a Madrid i Tenerife, els dies 26 de setembre i 13 de desembre, respectivament. Per la seva part, Spartan Race i el Comú d’Encamp van signar un acord per als pròxims tres anys, en el qual la cursa tindrà com a punt d’arribada i sortida el centre de la vila encampadana.