Endy Kinif, al capdavant del Consolat Honorari de Bèlgica a Andorra

L’ambaixador de Bèlgica a Espanya, Marc Calcoen, va presentar Endy Kinif com a Cònsol Honorària de Bèlgica a Andorra, per a atendre les necessitats administratives dels residents belgues al Principat.

Fotos: Cristian Andrica

Endy Kinif com a Cònsol Honorària de Bèlgica a AndorraEn un acte celebrat a l’Art Hotel d’Andorra la Vella, que va comptar amb la presència de diferents representants diplomàtics i membres de l’executiu nacional, com ara Xavier Espot, cap de Govern d’Andorra, i Maria Ubach, ministra d’Afers Exteriors; Endy Kinif va rebre la seva acreditació com a Cònsol Honorària de Bèlgica al nostre país.

Presentació Endy Kinif com a Cònsol Honorària de Bèlgica a AndorraL’Ambaixador de Bèlgica a Espanya –encarregat també d’Andorra–, Marc Calcoen, va encapçalar el nomenament i la presentació de Kinif, qui tindrà com a primer repte reunir tots els residents belgues d’Andorra i dinamitzar aquesta comunitat que, actualment, compta amb 204 ciutadans registrats al Consolat Honorari. “Estic disposada a fer tots els meus esforços per a ajudar als belgues, tant als residents a Andorra com als turistes que necessitin suport administratiu o alguna urgència”, va manifestar Kinif, qui va destacar que, els passaports i les cartes d’identitat, continuaran essent competència del Consolat General de Bèlgica a Barcelona, amb Jan Vandeputte al capdavant.

Xavier Espot cap de govern d'andorraLes bones relacions entre ambdós països ha estat sempre una constant. Un fet que ho demostra, va ser l’elecció del doctor Hans Kluge com a director de l’OMS Europa, que va comptar amb el vot de la delegació andorrana. El passat mes de novembre, Bèlgica i el Principat van celebrar el 25è aniversari d’uns llaços diplomàtics cordials i saludables.

La presentació d’Endy Kinif com a Cònsol Honorària de Bèlgica a Andorra, va ser el primer acte oficial del 2020 per a l’Ambaixada, que afrontarà un canvi de direcció el pròxim juliol, quan Gerard Cox substitueixi a Marc Calcoen com a representant diplomàtic del regne belga.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.