Espot i Riva reconeixen els esportistes més destacats del país

Durant la sessió inaugural de la 3a edició de ‘L’esport ens connecta’, duta a terme el passat 28 de novembre a l’Auditori Nacional d’Andorra, el cap de Govern, la ministra de Cultura i Esports, i el secretari d’Estat d’Esports van premiar els esportistes amb millors resultats de la temporada 2021-2022.

Fotos: Pablo Ledesma · SFGA/CEsteve

Onze andorrans van ser els protagonistes de la cerimònia de lliurament de premis al mèrit esportiu que Xavier Espot, Sílvia Riva i Justo Ruiz van lliurar en el marc de la jornada inaugural de ‘L’esport ens connecta’. La dotació aportada per Govern, com a reconeixement als resultats més rellevants en competicions internacionals en la categoria sènior per a la temporada 2021-2022, va ser de 57.500 euros.

Quant a l’atletisme, Pol Moya va rebre 500 euros per la seva 3a posició al Campionat Iberoamericà 2022, mentre que Nahuel Carabaña va ser premiat amb 1.000 per aconseguir la 2a plaça a la mateixa cita.

Pel que fa als corredors de muntanya, els atletes guardonats van ser Ariadna Fenes, amb 2.000 euros, per la seva 6a plaça a la Skyrunning de Comapedrosa. Arnau Soldevila, per la seva banda, en va rebre 3.000 per posicionar-se tercer a la Skyrunning de Barruera.

Els esports de neu van agrupar la majoria d’esportistes premiats durant la nit del passat 28 de novembre, en la qual Joan Verdú, 9è als JJOO d’hivern de Beijing 2022, va rebre una dotació de 10.000 euros. Irineu Esteve, esquiador de fons i 6è a la Copa del Món celebrada a Itàlia, a Val di Fiemme, va ser premiat amb 9.000 euros, mentre que Roger Puig, esquiador alpí i 9è al Mundial de Lillehammer 2022, en va rebre 7.000. Per la seva 12a posició als JJOO d’hivern de Beijing 2022, l’esquiadora alpina Cande Moreno va ser premiada amb 6.000 euros. L’snowboarder Maeva Estevez, que va ser 16a a la Copa del Món de Montafon, va rebre 2.000 euros. Mentrestant, l’esquiadora de fons Carola Vila se’n va emportar 1.000 per ser 10a a la Copa d’Europa de St. Ulrich.

Mònica Dòria, caiaquista i canoista va ser l’esportista a rebre la dotació més alta, 16.000 euros, després de cloure la Copa del Món de la Seu d’Urgell amb el bronze penjat al coll.

Ampliació sostenible del CTEO

La ministra i el secretari d’Estat van presentar el projecte d’ampliació dels serveis i instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO), que seguirà una línia de sostenibilitat per poder satisfer les necessitats de les diferents federacions esportives del país. Així, doncs, es preveu la construcció d’una nova piscina d’entrenament, sala d’esports de combat, un nou gimnàs, sala de gimnàstica rítmica, pista poliesportiva amb graderies i pista de petanca coberta.

A més a més, explicà Riva, el CTEO, que servirà per acollir esportistes d’alt nivell i equips professionals, comptarà amb un sistema de generació energètica amb plaques elèctriques, el qual podrà enviar l’energia excedent a la xarxa elèctrica general.