Una trobada artística per a entendre els fenòmens meteorològics

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) va acollir un altre taller del programa Dissabtes d’Aigua, on els infants van poder descobrir els diferents fenòmens meteorològics a través d’experiències lúdiques i artístiques.

Fotos: Dona Secret

Els Dissabtes d’Aigua, duts a terme pel CAEE, continuen amb l’aposta ferma de l’antic Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (CIAM), amb l’objectiu de conscienciar els més petits sobre la importància de l’aigua i la relació d’aquesta amb el nostre entorn. En aquest sentit, en el marc de la novena edició d’aquest cicle d’activitats, el CAEE va presentar el taller ‘Fenòmens meteorològics en clau artística’, a càrrec de la historiadora de l’art Ruth Casabella.

taller del programa Dissabtes d’Aigua,

Conèixer com es formen els flocs de neu, els núvols, la pluja i el vapor d’aigua, són interrogants que molt freqüentment es fan els més petits i que, en diferent mesura, han comportat la creació de diferents branques d’estudi científic per a entendre amb precisió els fenòmens meteorològics. Amb la jornada duta a terme el passat 12 de desembre, el CAEE va remarcar, a través de les arts plàstiques, que “la meteorologia no ha de ser avorrida” i que el recinte està pensat perquè tothom ho aprofiti.

Exposició a Escaldes-Engordany

“És un centre pensat per al poble”, va comentar la Maria Salcedo, guia del CAEE des d’ara fa 11 anys, qui considera que és important “introduir els nens, des de molts petits, en la cultura a través d’activitats lúdiques, perquè guanyin confiança i també perquè sàpiguen que al CAEE seran benvinguts i ben rebuts”.

Per al CAEE, els Dissabtes d’Aigua, al mateix temps que els Dissabtes d’Art, són activitats cabdals per la formació de les noves generacions, no només d’Escaldes-Engordany, sinó de tot el país, ja que els infants troben en el centre un complement ideal a la seva educació.

Dissabtes d'Art