Festival de Venècia, l’epicentre de l’art cinematogràfic

Coneguda pels seus canals i passejos en góndola, la bella ciutat italiana de Venècia acull per 75a vegada l’icònic Festival de Venècia, on creadors i professionals de l’art cinematogràfic es troben en un únic punt per admirar i guardonar els seus treballs.

Enguany, el director canadenc David Cronenberg i l’actriu britànica Vanessa Redgrave van ser escollits per rebre el mític premi Lleó d’Or per la carrera vitalícia, reconeixent les seves trajectòries al món del setè art.

La inauguració del Festival de Venècia va tenir lloc el passat dimecres, dia 29 d’agost, amb una cerimònia especial on Redgrave va obtenir el tan preuat guardó. “Estic sorpresa i especialment encantada quan vaig sentir que seria premiada al Festival de Cinema de Venècia. El passat estiu vaig filmar a Venècia la pel·lícula The Aspern Papers”, va declarar al conèixer la nominació.

Vanessa Redgrave al Festival de Venècia
Foto: http://www.labiennale.org

Com també era d’esperar, la moda i la bellesa van tenir el seu espai al Festival de Venècia. L’espectacular Georgina Rodríguez, model i parella del jugador portuguès Cristiano Ronaldo, va enlluernar en la catifa vermella amb el seu look de la firma Twinset Milano, però no sense generar dubtes sobre l’absència de l’actual davanter de la Juventus de Torí, que tampoc es va presentar a la gala de sorteig de grups de la UEFA Champions League 2018-2019.

L’actriu Emma Stone, que arribava a Venècia com a protagonista de The Favourite del director grec Yorgos Lanthimos, a més de lluir encantadora al festival, va donar un missatge poderós sobre l’èxit que tenen les produccions encapçalades per dones. Aquest llargmetratge es troba sota els focus del jurat i podria guanyar un Lleó d’Or, segons l’apreciació dels crítics.

El Festival de Venècia continuarà amb mostres cinematogràfiques i activitats artístiques fins al dia 8 de setembre.