(+Fotos) El Xoco Fest 2023 endolça la Pasqua de la capital

Una nova edició del Xoco Fest va ser l’excusa ideal perquè grans i petits gaudissin d’una Pasqua molt divertida i deliciosa, en què tothom que hi va anar va poder degustar la xocolata en totes les seves presentacions.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Xoco Fest 2023Tal com va succeir l’any passat, el Xoco Fest 2023 es va desenvolupar a la plaça de l’antiga caserna de Bombers, però amb un espai molt més ampli i amb un programa molt complet que va sumar un total de vint activitats per a totes les edats, com ara tallers, maridatges, concerts, espectacles infantils i el Mercat del Cacau, amb les quals es van delectar tan andorrans i residents com visitants de diferents racons del món.

Xoco Fest 2023Una de les novetats d’aquesta edició va ser el jardí de Pasqua, un espai de més de 300 metres quadrats amb decoracions i punts selfies, instal·lat a l’avinguda Meritxell, molt a prop del jardí vertical i les lletres d’Andorra, on tothom que hi va passar no va desaprofitar l’oportunitat de fer-s’hi una instantània. Com és evident, no hi van faltar els conills i els ous de Pasqua, però tampoc els dònuts, les barres de xocolata i les rialles de la canalla.

Xoco Fest 2023El Xoco Fest, que va obrir des del passat 31 de març fins al 8 d’abril, des de les 11 del matí de cada dia, amb horaris ampliats per a totes les activitats, va preveure fins i tot un increment de l’aforament per als tallers infantils i d’adults.

Xoco Fest 2023Adrián Ramírez deixa el seu segell

El mestre pastisser andorrà Adrián Ramírez va ser una de les figures centrals del festival, en protagonitzar la creació d’una mona gegant d’1,20 metres d’altura i 100 quilos de xocolata.

Ramírez, prou conegut a les xarxes socials a través del seu perfil ‘El chef con botas’, amb el qual conquereix TikTok i Instagram, ha estat creador d’una reproducció en xocolata de la Sagrada Família, així que no hi havia millor convidat per a aquesta cita que aquest artista xocolater que es va apropiar de ‘La fàbrica de xocolata’, un espai en el marc del Xoco Fest, en què l’Adrià hi va treballar en la mona mentre que els espectadors aprenien de tan interessant ofici.

Per descomptat, durant la cloenda del festival, els visitants van poder provar un trosset de la mona gegant.

Xoco Fest 2023Una oferta musical molt completa

El tret de sortida dels recitals el va donar l’agrupació Els Senyora, una banda de versions molt animada que es va fer amb els aplaudiments i somriures del públic. Val a dir que el cor de Stars Academy Andorra també va causar una molt bona impressió, mentre que LADIS B hi va oferir un agradable concert previ al llançament del seu nou EP.

Xoco Fest 2023El toc de rockabilly i energia de Manu and the Vodka’s tampoc no va deixar indiferent a ningú, sinó tot el contrari. Els presents no van poder contenir les ganes de ballar i corejar cançons dels anys 50. Finalment, la Neon Band i la Benji’s Band, van posar el punt final a un Xoco Fest molt divertit, però sobretot molt dolçs.