“Geografies” recupera el seu camí a través de la Ruta de la Seda

Després que la pandèmia obligués l’aturada dels cicles “Geografies”, durant 2020, aquest va tornar a l’Era d’Ordino amb una exposició i sèrie de conferències inspirades en la llegendària Ruta de la Seda. Eugeni Bregolat va obrir-ne el teló.

Fotos: César De Pablos

Eva Choy a La Ruta de la Seda

Amb la presència de diferents autoritats del Principat, entre les quals hi destacaven la síndica General, Ruser Suñé; la subsíndica General, Meritxell Palmitjavila; el conseller per Liberals d’Andorra, Ferran Costa; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i els cònsols ordinencs, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, la conferència de l’Eugeni Bregolat va donar el tret de sortida a una nova edició del cicle “Geografies”, endegat pel Comú d’Ordino i per l’Institut d’Estudis Andorrans, aquest últim representat per Marc Pons, qui substitueix a Jordi Guillamet, un dels impulsors de la iniciativa.

Públic a la conferència de la ruta de la seda

Durant la conferència ‘La Ruta de la Seda. Economia i geopolítica’, duta a terme el passat 5 de maig, Bregolat va posar en relleu la nova Ruta de la Seda, recuperada per l’actual govern xinès, per posar l’accent sobre aquesta ruta mil·lenària que uneix la Xina amb Europa des del segle II abans de Crist. “L’any 2013, l’actual president de la Xina, Xi Jinping va rellançar la Ruta de la Seda. Durant una cimera celebrada en Pekín, el 2017, va prometre invertir un milió de milions de dollars en aquesta ruta, la qual cosa, ajustat a la inflació, és set vegades més el que va gastar Amèrica en el ‘Pla Marshal’”, va recordar l’exambaixador d’Espanya a aquell país d’Àsia.

Autoritats del Comú d'Ordino

La de Bregolat, va ser la primera d’una desena de conferències i presentacions que tindran lloc, fins al 15 de maig, a l’Era d’Ordino, on hi ha dues exposicions transitòries: la primera, ‘Catifes de la Ruta de la Seda’, amb una impressionant col·lecció privada de catifes de seda, cedida temporalment per la família Babi. La segona mostra és una sèrie fotogràfica que Lluís Vilaró presenta sota el nom ‘Pèrsia’.

Exposició La Ruta de la Seda

Altres activitats
  • 06/05 · Ruta de les idees. Art, cultura i pensament de Roma a Xang’an. Conferència a càrrec de Victor Pallejà.
  • 07/05 · El diàleg entre Índia i la Xina a la Ruta de la Seda. Conferència a càrrec d’Agustí Pàniker.
  • 08/05 · Viatjar en femení a l’Àsia Central. Conferència a càrrec de Patricia Almarcegui.
  • 10/05 · El teler de catifes. Taller a càrrec de Francesca Piñol.
  • 11/05 · El desert de Taklamakan i els exploradors estrangers. Conferència a càrrec de Xavier Moret.
  • 12/05 · Tibet: entre pastors de iaks i lleopards de les neus. Conferència amb projecció a càrrec d’Andoni Canela.
  • 13/05 · De Geòrgia al Nepal amb bicicleta: una Ruta de la Seda sobre dues rodes. Presentació audiovisual i col·loqui a càrrec d’Aina Margalef i Jordi Mojica.
  • 14/04 · The Desert of Forbidden Art. Presentació de documental a càrrec de Josep Maria Ubach.
  • 15/05 · Un tast de la cuina iraniana. Taller a càrrec de Lluïsa Dominguez i Bautista, a la Casa Pairal.

democrates andorra