Gilbert Saboya va participar al Fòrum Coneixement, Innovació i Sostenibilitat

Seguint amb les obligacions marcades per la presidència d’Andorra de la XXVII Cimera Iberoamericana, el ministre en funcions d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va participar al fòrum de debat “Coneixement, Innovació i Sostenibilitat”.

Ministre Gilbert Saboya al fòrum coneixement, innovació i sostenibilitatL’acte, organitzat per l’ambaixada d’Andorra a Madrid i la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), va tenir lloc a Madrid a la seu d’aquesta darrera institució. Gilbert Saboya va intervenir recordant la tasca desenvolupada per Andorra per liderar solucions innovadores en els àmbits de la transformació digital, l’educació, la investigació o les institucions i en el món empresarial. Va destacar el doble repte presentat en el fòrum de debat: d’una banda, reforçar l’estratègia d’aproximar-se a la comunitat iberoamericana i, de l’altra, destacar el valor de la innovació com a eix de competitivitat per a les economies en el seu conjunt, i concretament per a l’economia andorrana, atès el seu marcat perfil d’economia de serveis.

El ministre va subratllar la voluntat d’Andorra de posicionar-se com a “laboratori vivent” on provar models de negoci i d’integració, i va detallar les diferents iniciatives dutes a terme per Andorra en col·laboració amb altres organismes i entitats.

Debat amb Gilbert Saboya al fòrum coneixement, innovació i sostenibilitatA la taula rodona, també hi van participar el secretari d’Estat d’Educació del Govern d’Espanya, Alejandro Tiana, i la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan. Aquesta va reprendre en el seu discurs les mateixes orientacions que en el seu darrer viatge a Andorra, demanant compartir idees i reflexions de cara a la cimera, coordinar els esforços per adaptar els països a un nou ecosistema laboral, i implicar les diferents administracions per acabar amb el curt termini en la definició dels plans estratègics relacionats amb aquestes temàtiques.