‘Integrats’ serà a Canillo fins a l’11 de setembre

L’exposició fotogràfica ‘Integrats’, duta a terme pels membres del Grup de Folklore Casa de Portugal, es podrà admirar a la sala polivalent del Palau de Gel, a Canillo. La inauguració de la mostra va comptar amb diferents persones que fan vida en el col·lectiu cultural, però també amb autoritats del país.

Fotos: Comú de Canillo/Xavi Pujol · GFCP

Exposició Integrats a Canillo

‘Integrats’ va ser inaugurada, oficialment, el 7 de febrer passat a la seu del Ministeri de Cultura i Esports, l’Antic Rosaleda. Després d’una estada en la qual va ser admirada per desenes de persones, la mostra va iniciar durant el mes de maig la seva gira per cadascuna de les set parròquies. Andorra la Vella en va ser la primera.

Exposició Integrats a Canillo

Seguint la dinàmica d’aquesta exhibició itinerant, ‘Integrats’ es podrà apreciar a la sala polivalent del Palau de Gel de Canillo fins al pròxim 11 de setembre. Per a qui no hagi tingut l’oportunitat de gaudir de l’exposició, es tracta d’una iniciativa realitzada en el marc del vint-i-cinquè aniversari de l’entitat a través de la mirada fotogràfica de Mireia Medeiros. La mostra fusiona el vestit tradicional de la regió nord de Portugal i les diferents activitats que es feien a inicis del segle XIX i principis del XX, dins el patrimoni arquitectònic del Principat d’Andorra, adequant la vestimenta a cadascun dels catorze escenaris seleccionats.

Exposició Integrats a Canillo

La gran obertura canillenca va tenir lloc el passat 29 d’agost i va comptar amb la presència de diferents autoritats com ara la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, que va signar el llibre d’honor de l’exposició i va definir aquest treball visual com “la fusió que escenifica el que és Andorra, un país d’acollida”.

Exposició Integrats a Canillo

Com a part de l’activitat, també es va projectar el documental rodat per Marc Medeiros Carvalho, que recull moments de les diferents sessions fotogràfiques fetes i, a més a més, diferents testimonis que permeten il·lustrar la integració que la comunitat portuguesa ha tingut a Andorra.