(+Fotos) Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023

El talent i l’energia de la prodigiosa pianista sud-coreana Jeongjim Kim va captivar el jurat qualificador, però aquest no va tenir una feina gens fàcil, ja que la virtuositat dels músics que s’hi van donar cita va superar totes les expectatives. Així ho va destacar Roser Palomero, presidenta de la competició, durant el discurs de cloenda del certamen.

Fotos: César De Pablos

Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023“No podem dir que sigui un concurs consolidat, però va en camí de ser-ho”, explicava Josep Majoral, cònsol major de la parròquia de Sant Julià de Lòria, en adreçar-se als guanyadors i finalistes de l’edició 2023 del Gran Premi Musical Lauredià, un concurs que comença a guanyar-se una bona reputació entre les joves promeses de la música, independentment del seu país d’origen o de l’instrument que toquin.

Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023Un element a destacar és que hi va haver 32 inscrits, dels quals en van quedar 22 després de les preliminars, tots ells de 9 nacionalitats diferents, un fet que evidencia per si mateix el caràcter internacional del certamen i que posa en relleu la bona reputació que comença a llaurar-se entre els concursos d’aquest tipus. La valoració és “totalment positiva”, apuntava Majoral, ja que “el nivell dels participants ha estat molt alt i ha estat molt difícil per al jurat poder escollir els guanyadors”.

Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023I, malgrat que molts dels concursants potser no compartien idioma comú, el cònsol major va reparar en la qualitat amb què “han sabut, llegir, interpretar i valorar el llenguatge musical”. Afegia la cònsol menor, Mireia Codina, que “va ser impressionant veure com aquests músics convertien els seus instruments en una extensió dels seus cossos, amb una intensitat brutal, fent-nos sentir la seva música en profunditat”. Aquest sentiment, diuen, buscaran fer-lo extensiu a més persones l’any vinent, amb concerts més grans i oberts a la població.

Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023Dos premis que marxen a Corea del Sud

El lliurament dels premis va tenir lloc a l’antiga Casa Comuna, en un ambient marcat per l’expectació i una mica de nervis per part dels músics participants. Val a dir que enguany el Gran Premi Musical Lauredià, a diferència d’anteriors edicions, va enfocar el concurs en els solistes.

Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023El premi especial a la ‘Jove promesa’ va ser atorgat al jove César Abel García, mentre que dos diplomes d’honor van caure en les mans de Nagino Maruyama i Maÿlis Arrat. El diploma de finalista va ser per a Àlex Díaz.

Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023Quant al podi final, la tercera posició va ser per al sud-coreà, Jihoon Do, qui va fer gala de la seva veu. La segona plaça va ser per al virtuós l’acordionista francès Julien Beautemps, mentre que els màxims honors els va rebre la també sud-coreana Jeongjim Kim, que, amb el seu piano i energia incombustible, va conquerir el jurat en una final molt difícil de decidir.

Jeongjim Kim guanya el Gran Premi Musical Lauredià 2023Jeongjim Kim explicava que “vaig dedicar molt temps a buscar concursos fins que he trobat aquest i he pogut descobrir també aquest meravellós país, Andorra”, el qual va visitar per primera vegada. Si bé els nervis la van envair per un moment, la seva tenacitat ha estat crucial per guanyar la final d’aquesta competició que, assegura, és un de tants compromisos que té marcats en la seva agenda de cara als pròxims mesos. “Tractaré de donar el millor de mi per a obtenir l’oportunitat de tocar a escenaris d’arreu del món”, va expressar.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquest esdeveniment aquí

Final del Gran Premi Musical Lauredià 2023