(+Fotos) La solidaritat i la música clàssica es fan sentir a Meritxell

El migdia del passat 12 de novembre va estar marcat per una jornada solidària en què la música clàssica es va convertir en el millor vehicle per a unir Andorra i Ucraïna. A la basílica Santuari de Meritxell, la mezzosoprano Nadseya Lumeau, el guitarrista Rafael Serrallet i el violoncel·lista Arnau Gallardo hi van oferir un entranyable recital anomenat ‘Per l’amor i la pau al nostre cor’.

Fotos: César De Pablos

Concert bènific de música clàssica a favor dels refugiats ucraïnesos

El d’aquell diumenge va ser un concert especial dedicat al poble ucraïnès, el qual pateix les conseqüències de la guerra amb Rússia. Sota el títol ‘Per l’amor i la pau al nostre cor’, tres artistes van fer gaudir a aproximadament un centenar de persones amb un recital musical i un repertori molt variat que incloïa obres de Pau Casals, J. Obradors, Ginastera, Saint-Saëns i Caccini, així com la peça ‘Epitaph’, creada pel guitarrista Rafael Serrallet, la qual ha estat inspirada en un dels poemes del periodista Ferran Garrido, qui convida el lector a explorar temes com ara la guerra, l’amor i la llibertat.

Concert bènific de música clàssica a favor dels refugiats ucraïnesos

La idea de portar aquest espectacle a Andorra va ser de la presidenta de l’Associació d’Ucraïnesos a Andorra, Anastasia Kravets, qui es va assabentar d’un anterior concert que Serrallet havia ofert al territori ucraïnès, ja en guerra. En aquella oportunitat, el guitarrista va comptar amb uns acompanyants diferents: Liliia Nikitchuk, mezzosoprano, i Maksym Rymar, violoncel·lista.

Concert bènific de música clàssica a favor dels refugiats ucraïnesosAquesta vegada, amb la preciosa veu de la mezzosoprano Nadseya Lumeau i amb el talent del violoncel·lista Arnau Gallardo, el públic de Meritxell va gaudir, doncs, d’aquest repertori especial dedicat a la pau.

Concert bènific de música clàssica a favor dels refugiats ucraïnesosL’entrada al concert era gratuïta, però, qui així ho desitgés, podia fer un donatiu lliure per a comprar regals de Nadal per als infants ucraïnesos que s’han refugiat a Andorra a causa del conflicte armat. Cal destacar que la cita va comptar amb el suport institucional de Serhiy Pohoreltsev, ambaixador d’Ucraïna a Madrid, mentre que la consellera general Susanna Vela també va ser-hi present. El cap de Govern, Xavier Espot, convidat a l’acte, no hi va assistir per compromisos internacionals.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquest esdeveniment aquí

Concert solidari a favor dels refugiats ucraïnesos