Joan Ganyet exposa les seves ‘Traces’ a la galeria Art Al Set

L’artista urgellenc va inaugurar el passat dijous, dia 13 de febrer, l’exposició ‘Traces’ a la galeria Art Al Set, en una trobada artística que va aplegar algunes de les amistats més properes de Joan Ganyet.

Fotos: César De Pablos

Rere l’èxit del seu llibre ‘Pell’, l’arquitecte i exalcalde de la Seu d’Urgell, Joan Ganyet, va presentar l’exposició ‘Traces’, amb les quals evoca les textures, colors i formes dels espais urbans. La col·lecció és apreciable a la galeria Art Al Set des del passat 13 de febrer.

Presentació de la nova exposició de Joan GanyetAmb una sala plena, de gom a gom, entre referents de l’escena artística, amics d’en Joan i personalitats polítiques, la galeria Art Al Set es va engalanar per a presentar les 18 fotografies de l’urgellenc, nascut el 1946. 10 obres de gran format, impreses sobre alumini, i altres 8 creacions de mig format rendeixen tribut a les ciutats del nord del Mediterrani.

Quadres fotogràfics de Joan Ganyet a la galeria Art Al SetEl preàmbul va anar a càrrec del Jordi Marquet i de l’Ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, que, amb un toc d’humor molt característic de bons amics, van dibuixar somriures a les cares dels assistents i del mateix artista. “Seria molt llarg explicar totes les aficions que té en Joan, però la fotografia que ell fa, per a mi, és el tancament del seu cercle virtuós. M’atreviria a dir que és la cirera del pastís, perquè aquestes fotografies són el producte d’aquell observador que es fixa en allò que altres ignoren”, va expressar Jordi Marquet.

Presentació Joan Ganyet a Art al SetPer la seva banda, Àngel Ros, va valorar que Joan Ganyet és un bon alumne de Leonardo Da Vinci, i, entre altres personatges, va citar a l’arquitecte Joan Antoni Solans: “encara que, en una primera impressió, l’obra podria prendre la consideració d’art abstracte, però no podem parlar de concepte d’art abstracte literalment. La representació es basa en fets, són fets ben definits; en cap cas són semàntiques abstractes. És veritat, són fets, però la paleta d’en Joan aconsegueix generar-nos la il·lusió que estem davant d’un art abstracte. L’obra que se’ns presenta és un motiu de plaer per a qui la contempla”.

Galeria Art Al SetL’ambient de goig i calidesa percebut a la galeria Art Al Set va deixar en Joan meravellat, particularment per les paraules que els seus amics li van dedicar en una presentació tan especial. L’artista, durant la seva al·locució, va reflexionar sobre la bellesa, ja que “sempre, pràcticament a tot arreu, hi ha bellesa. En mig d’un carrer de Roma, potser ple d’escombraries fins a dalt, hi ha un raig de llum. Aquest raig de llum ens dona la bellesa. I al llarg de la història, els cineastes, els fotògrafs, els pintors, els arquitectes i els escriptors, bàsicament han perseguit la bellesa. Veieu aquí la meva particular persecució de la bellesa a partir de dos conceptes: un homenatge a la ciutat i un homenatge al gran Leonardo Da Vinci, del qual es van commemorar, l’any passat, 500 anys de la seva mort”.

La inauguració de l’exposició ‘Traces’ de Joan Ganyet es podrà visitar fins al pròxim 8 de març, de dilluns a divendres, de les 11 hores a  les 13.30 hores i de les 15.30 hores fins a les 19 hores.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Públic a la presentació de Joan Ganyet a la galeria Art Al Set