Marquet Gourmeterie apropa els sabors del Priorat a les muntanyes andorranes

Amb la ferma convicció d’oferir els sabors més selectes, Marquet Gourmeterie i les Bodegas Mas Alta van protagonitzar un sopar maridatge, que va comptar amb la presència del sommelier Manel Subirà.

Fotos: César De Pablos

Vins Mas Alta a Marquet GourmeterieDe la mà de l’Amàlia Marquet, el restaurant Marquet Gourmeterie ofereix, des d’ara fa 5 anys, sopars excepcionals on els seus proveïdors tenen l’oportunitat de presentar els seus productes als exigents comensals andorrans, que, en un ambient íntim però agradable, es deixen captivar per les referències més exquisides. En aquesta ocasió, Bodegas Mas Alta va ser el celler convidat a la presentació, amb el sommelier Manel Subirà com a guia del maridatge.Amàlia Marquet i Manel Subirà

Per a l’ocasió, Marquet Gourmeterie va proposar un menú especial, amb un deliciós aperitiu acompanyat pel vi blanc Artigas 2017, referència elaborada amb varietats de raïms de Garnatxa Blanca, Pedro Ximénez i Macabeu. El següent plat, albergínies amb formatge de cabra, es va maridar amb el vi negre de criança Els Pics 2017, que destaca pel seu color cirera intens i una equilibrada mescla entre quatre diferents ceps de raïm: Garnatxa, Carinyena, Syrah i Cabernet Sauvignon.

Selecció de vins Mas Alta a Marquet GourmeteriePosteriorment, va arribar el torn del vi negre Artigas 2017, una referència de Mas Alta que llueix una frescor i una força realment equilibrades, amb aromes intensos. Aquest vi es va acompanyar amb una deliciosa tonyina vermella amb piperade i xoriç. Per la seva banda, el civet de cérvol va compaginar de manera harmoniosa amb La Basseta i La Creu Alta, ambdues referències amb anyades del 2013 i del 2017.

Plat de Tonyina Vermella a Marquet GourmeterieFinalment, el celler prioratí va oferir el vi negre Cirerets 2017, elaborat a partir de Carirenya i Garnatxa, mentre que, al mateix temps, Marquet Gourmeterie va delectar els paladars dels comensals amb la seva selecció de formatges de Xavier Fromager Affineur. Una vegada tancat el maridatge, els afortunats clients van gaudir d’un deliciós Lemon Pie d’alfàbrega.

Comensals a Marquet GourmeterieAquests sopars especials, organitzats per Marquet Gourmeterie, es realitzen amb una freqüència d’un a dos mesos, per tal que els seus clients puguin trobar-se amb els sabors i les propostes dels seus proveïdors més distingits. La pròxima cita, programada per al 5 de març, servirà per a conèixer en profunditat els productes de Bodegas Heras Cordón, un celler de La Rioja.

Jordi MarquetTal com afirma Amàlia Marquet, a Andorra hi ha molta gent que associa la paraula ‘vi’ amb el seu establiment. I, malgrat la demografia del Principat, “hi ha una molt bona oferta i una gran varietat” de delicatessen que no passen desapercebudes davant dels comensals locals o dels turistes.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.