Jordi Armengol i Fàbrega reviu els ‘Records d’Encamp’

L’autor, diplomat en professorat d’educació bàsica per l’Escola Universitària Blanquerna, recull les vivències i anècdotes de la gent gran de la parròquia, a través de llibre ‘Records d’Encamp’.

Fotos: ANA · Comú d’Encamp

Presentació del llibre Records d'Encamp

La sala de La Valireta va acollir la presentació del llibre ‘Records d’Encamp’, de Jordi Armengol i Fàbrega, que presenta un recull de vivències i anècdotes dels padrins, entre els anys 1900 i 1965, amb l’objectiu de preservar el llegat vivencial i la memòria dels encampadans, una iniciativa que la cònsol major, Laura Mas, va elogiar.

Laura Mas, cònsol major d'Encamp

“El Comú d’Encamp ha volgut plasmar i editar les memòries dels nostres avantpassats; molts d’ells ja ens van deixar, però és molt important destacar la nostra història i les nostres arrels més antigues”, va expressar Mas en declaracions ofertes a l’Agència de Notícies d’Andorra. “Quan ens va arribar l’esborrany del llibre, vam tenir molt clar que era obligatori transmetre aquest missatge al jovent i la gent gran”, va afegir.

Fòrum de presentació de records d'encamp

Per dur a terme el projecte –ara materialitzat–, Jordi Armengol i Fàbrega va entrevistar desenes de padrins, a principi de l’any 2000, per mantenir vives les anècdotes, records i herències de part del segle XX a la parròquia. És així com ‘Records d’Encamp’, amb documents històrics i fotografies, algunes inèdites, va assolir gairebé 500 descàrregues de l’edició digital, des del lloc web del Comú d’Encamp, fins al passat 6 de maig.

democrates 2023