(+Fotos) La 46a edició de la Multisegur Volta als Ports va reunir 600 dorsals

El 23 de juliol es va celebrar la 46a edició de la Multisegur Volta als Ports, un esdeveniment que va aconseguir reunir 600 participants de 18 nacionalitats diferents. La gran novetat d’aquest any va ser la incorporació d’un nou recorregut que combinava els terrenys de gravel i la BTT.

VSL Multisegur Volta als Ports 2023

A banda dels cinc recorreguts habituals, cadascun d’ells amb diferents nivells d’exigència, la Volta als Ports va demostrar la seva adaptabilitat als nous temps introduint un sisè itinerari que incorporava la modalitat de gravel / BTT / E-Bikes, amb 65 quilòmetres en total, 30 quilòmetres de carretera, altres 30 de pista i 5 de corriol. Una altra de les novetats va ser que només les pujades van comptar com a trams cronometrats, la suma de tots va donar el resultat final.

Les sortides de tots els recorreguts es van fer des de la Massana, a partir de les vuit del matí, i els ciclistes van haver de superar ports com ara el de la Coma d’Arcalís, el Coll d’Ordino, Beixalís, la Peguera i el coll de la Gallina.

Íñigo González, vigent campió  d’Espanya elit de ciclisme en línia, i Lídia Puyals, ciclista catalana, es van imposar en el recorregut llarg, el de 153 quilòmetres. En el recorregut de 127 quilòmetres va vèncer el ciclista resident Damien Howson i el tercer en aquesta distància va ser l’andorrà Òscar Cabanas. Pel que fa a les noies en aquesta modalitat, es va imposar Berta Bassols. En els 87 quilòmetres, el primer lloc va ser per a Gerard Mora i Clàudia Tremps i, en el recorregut de 69 quilòmetres, el podi se’l van endur Kevin Codis i Esther Piquer. Pel que fa a la nova modalitat, Ramon Serra va guanyar la disciplina d’E-Bike i Carlos Amores la de gravel.