La comunitat portuguesa celebra la integració amb una mostra fotogràfica

La Biblioteca Comunal Antoni Morell, de La Massana, acollirà fins al 28 de juliol l’exposició fotogràfica ‘Integrats’, que els membres del Grup de Folklore Casa de Portugal van preparar per a posar en relleu els forts lligams que uneixen Andorra i Portugal.

Fotos: GFCP/Mireia Medeiros

El passat 5 de juliol, el Grup de Folklore Casa de Portugal va inaugurar l’exposició itinerant ‘Integrats’, que consta de 14 instantànies de la fotògrafa Mireia Medeiros. Els protagonistes de les fotografies són els mateixos membres de l’entitat, que porten vestits tradicionals de la regió de l’Alto Minho. Per a remarcar els vincles entre Andorra i Portugal, dos països agermanats per la immigració, els protagonistes de les imatges van posar al costat de diferents edificis i monuments que formen part del patrimoni arquitectònic nacional.

Com a part de la presentació, que es va dur a terme a la Biblioteca Comunal Antoni Morell, de La Massana, es va projectar un documental rodat per Marc Medeiros, que recull diferents testimonis i imatges del procés d’elaboració de la sèrie fotogràfica.

En representació de la corporació massanenca, hi va assistir Eva Sansa, cònsol menor, mentre que la consellera general Sílvia Riva ho va fer en representació del parlament andorrà. Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports, també va ser-hi present.

Val a dir que l’exposició podrà ser visitada fins al 28 de juliol durant l’horari d’obertura de la biblioteca, de les 10 a les 13 hores i de les 15 a les 19 hores, de dilluns a divendres. Mentrestant, el Grup de Folklore Casa de Portugal convoca la ciutadania a participar en una nova edició del mercat ‘O Feirão’, que es realitzarà el pròxim diumenge, dia 9 de juliol, a la plaça Guillemó, a Andorra la Vella, on hi haurà productes de l’hort, música tradicional, gastronomia, productes artesans i exhibicions folklòriques.