(+Fotos) ‘La Cultura’, una performance captivadora

El públic present a la sala d’exposicions del Govern d’Andorra va gaudir d’un vespre únic amb la representació de la performance ‘La Cultura’, una obra original del duet Los Torreznos. Les artistes Emma Regada i Lua Roca van donar vida a aquesta peça, adaptada al context andorrà i a la llengua catalana.

Fotos: César De Pablos

Lua Roca a la performance La Cultura

Rialles, admiració, sorpresa, reflexió. Aquestes són algunes de les tantes sensacions i emocions que els presents a la sala d’exposicions del Govern d’Andorra van poder experimentar el passat 12 de desembre, amb la representació de ‘La Cultura’, un projecte de performance que Emma Regada i Lua Roca van saber interpretar a la perfecció a partir d’una peça original de Los Torreznos, duet espanyol consolidat en el camp de l’art d’acció.

Performance La Cultura

L’obra, que forma part de la programació cultural per a la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, va ser organitzada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). La iniciativa pren vida amb una dinàmica d’anada i tornada, recorrent vuit països europeus al llarg del segon semestre de 2023.

Performance La Cultura

‘La Cultura’ és una obra d’una hora que desmunta els elements materials i conceptuals d’una conferència tradicional. Amb un to d’humor summament intel·ligent, les artistes van fer reflexionar els espectadors sobre el significat profund del terme “cultura”.

Performance La Cultura

Cal remarcar que, per a aquest projecte específic, es va seleccionar una parella de joves artistes provinents de vuit països diferents: Albània, Andorra, Bèlgica, Dinamarca, Grècia, Irlanda, Itàlia i Ucraïna. Tots plegats van participar en un taller intensiu de dues setmanes, impartit per Los Torreznos, entre els dies 11 i 22 de setembre. Durant aquest temps, van aprendre, assajar i adaptar la performance ‘La Cultura’ als seus propis idiomes i contextos culturals.

Performance La Cultura

Una vegada finalitzada la formació, la segona fase del projecte va tenir continuïtat amb les parelles artístiques portant la performance als seus llocs d’origen, representant-la en els seus propis idiomes. L’objectiu, subratllen des de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, és que cada dupla es convertís en ambaixadora de la cultura espanyola a Europa.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquesta performance aquí:

Performance 'La Cultura'