(+Fotos) La Vuelta 2023 a Andorra: Un esdeveniment ciclista inoblidable

El Principat d’Andorra va ser l’escenari d’un espectacle ciclista inoblidable quan La Vuelta 2023 va fer la seva arribada després de quatre anys d’absència. A Dona Secret, vam tenir el plaer de viure aquest esdeveniment esportiu des de dins, gràcies a la col·laboració de Tissot, cronometrador oficial d’aquesta cursa ciclista, i de Suïssa Joiers i The Embassy, distribuïdors oficials dels rellotges Tissot per al nostre país.

Fotos: Aleix Blanco i Critg · SFGA/CEsteve

La Vuelta 2023

La tercera etapa d’aquesta edició de La Vuelta va començar el passat 28 d’agost a Súria, però va ser a Andorra on va prendre una nova dimensió. El trajecte va abastar 158,5 quilòmetres en total, amb 51 d’ells dissenyats per recórrer el territori andorrà, des de la frontera sud fins a Arinsal, passant per dos ports de muntanya de primera categoria. Així, doncs, les estretes i empinades carreteres del país es van convertir en l’escenari d’una batalla ciclista emocionant i desafiadora.

La Vuelta 2023

El ciclista belga Remco Evenepoel va demostrar la seva força i destresa en aquesta etapa, arribant en primer lloc a la línia de meta després de 4 hores, 15 minuts i 39 segons d’intensa pedalejada. Va enfrontar-se a rivals com ara Jonas Vingegaard, Juan Ayuso i Primoz Roglic en una lluita incessant fins als últims metres.

La Vuelta 2023

La següent etapa, la quarta de La Vuelta 2023, va tenir com a punt de partida l’avinguda de Tarragona, a Andorra la Vella. Aquest cop, la cursa va prendre un rumb descendent cap a El Pla de Sant Tirs, Organyà, Coll de Nargó, Oliana, Ponts i Tàrrega, però, precisament en aquest punt, el recorregut es va començar a complicar una mica més amb dos ports de 3a categoria: l’Alt de Belltall i el Coll de Lilla. La cloenda de l’etapa es va donar a Tarragona, amb l’australià Kaden Groves com a guanyador, en completar els 184,6 quilòmetres amb un temps de 4 hores, 5 minuts i 41 segons.

La Vuelta 2023
La Vuelta podria tornar-hi aviat

Les autoritats andorranes van expressar la seva satisfacció pel desenvolupament exitós d’aquest esdeveniment esportiu, ja que La Vuelta va aportar una important projecció internacional al Principat, amb centenars de mitjans de comunicació estrangers i visitants de tot el món, que van arribar per viure de prop l’emoció del ciclisme d’elit. Arran d’aquests resultats, es valora que la competició pugui tornar al Principat el 2024 o el 2025, amb l’esperança de realitzar una etapa íntegrament dins del territori nacional.

La Vuelta 2023

La Vuelta és una de les tres Grans Voltes del ciclisme, al costat del Tour de France i el Giro d’Italia. El seu pas per Andorra ha deixat una empremta esportiva i cultural en el Principat, i els aficionats del ciclisme ja esperen amb candeletes el seu possible retorn en els propers anys.