(+Fotos) La Xarranca inaugura L’Institucional amb “Els tres Paus”

Cedit pel Comú d’Andorra la Vella, el nou espai expositiu del grup de creadors de la Xarranca, L’Institucional, s’ha estrenat amb la presentació de l’exposició col·lectiva “Els tres Paus”, que gira al voltant del llegat de tres grans artistes, Pau Casals, Pablo Picasso i Pablo Neruda.  

Fotos: Noelia Farias

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i l’excònsol i actual ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, que van recórrer les instal·lacions recentment reformades, ubicades a la zona propera al llac, al Parc Central, així com la nova exposició del col·lectiu que ret homenatge a  Pau Casals, Pablo Picasso i Pablo Neruda, tot coincidint amb el 50è aniversari de la mort dels tres artistes.

La mostra es podrà visitar fins al 29 d’octubre, cada dia, de 17 a 20 h, diumenges d’11 a 14 h, amb la presència dels artistes que faran les visites guiades.

L’Institucional, nom amb el qual s’ha batejat al nou espai de creació artística de la Xarranca, disposa de 120 metres quadrats, i ja va ser inaugurat l’any 1992, al mateix temps que es va posar en marxa el Parc Central. L’arquitecte Daniel Gelabert va ser l’encarregat de dur a terme els treballs generals als inicis i també ara amb les noves reformes. En un principi, L’Institucional es va concebre com a espai de recepció i trobades institucionals, però amb el pas dels anys va anar canviant d’usos, i el va acabar ocupant el servei de manteniment del parc. La voluntat del Comú d’Andorra la Vella, que ha cedit el recinte per 2 anys prorrogables al col·lectiu la Xarranca, i que ha invertit al voltant de 25.000 euros, és continuar potenciant el vessant artístic i cultural del Parc Central.

Mar Garcia, presidenta de l’entitat,  es va mostrar agraïda amb el comú de la capital per la cessió del local, destacant que per la seva ubicació cèntrica, la creació artística estarà molt més a prop de la ciutadania. A partir del mes d’octubre la Xarranca oferirà tallers gratuïts (en el límit de les places disponibles) d’aquarel·la sobre paper japonès, amb Mireia Tàrres; d’escultures de filferro, amb Nik Pietrocola; retrats amb aquarel·la en directe, amb Fabienne Loosveldt; xerrades sobre la tècnica del gravat, amb Mar García; demostració de pintura en directe a l’oli i aquarel·la, amb Roser Casanovas, i moltes altres propostes que aniran programant al llarg de l’any. Aviat, a les xarxes socials, l’associació penjarà el cartell amb totes les activitats.

La Xarranca inaugura L’Institucional amb “Els tres Paus”